„Ukrainlasena tahaksin, et otsus oleks teistsugune, sest minu riigis käib sõda. Ja Ukraina sport on sõja tõttu ränka hinda maksnud. 397 sportlast ja treenerit on surma saanud ja umbes 500 spordihoonet on hävitatud,“ rääkis Bubka Prantsusmaa ajalehele L’Equipe.

Mõtet Pariisi olümpiat boikoteerida Bubka siiski ei toeta. „Ukraina jaoks on oluline olümpial osaleda, et näidata meie tugevust. Peame Ukraina nimel võitma, nägema, kuidas meie lipp heisatakse ja kuulama hümni. Eriti praeguses olukorras,“ ütles ta.

„Austan väga meie sportlasi. Sõda jätkub, Kiievile ja kogu maale langevad pommid, aga meie sportlased ja treenerid on väga tugevad. Neil on suur motivatsioon Ukrainat esindada. Sellega aitavad nad Ukraina võidule kaasa,“ lisas Bubka.

Ukraina spordiüldsus on Bubkat viimase pooleteise aasta jooksul karmilt kritiseerinud. Sõja alguses puges Bubka avalikkuse eest peitu ja Venemaa sõjategevust ta ei kritiseerinud. Sel suvel kirjutas Ukraina meedia, et Bubka perefirma Mont Blanc varustas väidetavalt Venemaad kütusega.

Üks Bubka hukka mõistjaid oli praegune Ukraina kõrgushüppetipp Jaroslava Mahutšihh. „See on kummaline olukord, sest ma olen Bubka kui rohkelt maailmarekordeid püstitanud sportlase üle väga uhke. Aga inimesena ta mulle ei meeldi, sest sõja alguses ta ei võtnud seisukohta. Meie sportlaste seisukoht on, et Bubkat pole meie jaoks enam olemas,“ ütles Mahutšihh septembris.