34-aastane Mikkelsen piirdus Kesk-Euroopa rallil reedese väljasõidu tõttu küll 13. kohaga, aga ta võitis punktikatse. Sellest piisas, et kindlustada teist korda WRC2 MM-tiitel. Norralane triumfeeris selles klassis ka kaks aastat tagasi.

Mikkelsen kogus 111 punkti, mida on sama palju kui neljandana lõpetanud Gus Greensmithil. Norralasel on ette näidata aga kolm etapivõitu briti kahe vastu. Omad võimalused olid ka prantslasel Yohan Rosselil, aga tema katkestas reedel ning jäi 104 punkti peale.

Kolmikust olidki suurimad lootused tiitel võtta Mikkelsenil, sest tema on neist ainsana võistlustules ka Jaapanis. Seejuures alustas norralane hooaega alles viiendal etapil Portugalis. Seal sai ta kolmanda koha, millele järgnes võit Sardiinias. Hea hoog jätkus Rally Estonial, kus Škoda sõitja taas esikoha teenis. Soomes piirdus ta neljanda kohaga, aga Kreekas oli taas parim. Nii läkski ta Kesk-Euroopa rallile 108 punkti peal ning viimase katse võiduga kindlustas MM-tiitli.

WRC2-s saavad sõitjad end punktidele nomineerida teatavasti seitsmel rallil, millest kuus parimat tulemust lähevad arvesse. Mikkelsen võttis esialgu plaani ainult neli võistlust.

„Surve oli päris suur, sest kavas oli ainult neli rallit. Teadsin, et kui ühel neist teen vea, siis me rohkem võimalusi ei saa. Probleemide vältimine, aga samal ajal kiire olemine pole lihtne, kuid saime hakkama,“ võttis DirtFishile intervjuu andnud Mikkelsen senise hooaja kokku.

Näiteks Kreeka rallil langes Mikkelsen kolme järjestikuse rehvipurunemise tõttu 16. kohale, aga suutis sealt tagasi esimeseks ronida. „See oli väga eriline. Ma ei olnud pikalt sõitnud nii, et midagi enam ei huvitanud. Sõitsin nii kiiresti kui oskasin ja hea oli näha, et meil oli kiirus olemas,“ meenutas norralane.

Kesk-Euroopa ralli neljandal kiiruskatsel sõitis Mikkelsen teelt välja. Pealtvaatajad aitasid norralase masina rajale tagasi, aga Mikkelsen kaotas parimatele enam kui 10 minutit. Purunenud vedrustusega jätkanud Mikkelsen suutis vaatamata hoolduspausi puudumisele reedese päeva lõpuni tulla.

Sealt edasi oli siht selge. „Keskendusin, et auto punktikatsele jõuaks, et sealt midagi võtta. Samal ajal ei läinud Greensmithil eriti hästi (britt oli punktikatsel oli ta seitsmes - K.R.) ja sain asja ära otsustada,“ jätkas ta.

Mikkelsen märkis, et ei arvanud hooaja alguses, et hakkab tiitli eest heitlema. „Järjest rohkem rallisid hakkas tulema ja meil õnnestus ka Jaapan plaanidesse lisada. Teadsin, et see on varuvariandina olemas.“

Tal on hea meel, et tiitliheitlus Jaapanisse ei veninud. „Väga igav oleks olnud minna Jaapanisse ühe punkti nimel, see oleks kohutav. Nüüd saan minna, keskenduda ja kiiresti sõita.“

Hooaja viimane etapp Jaapanis sõidetkase 16. - 19. novembrini.