Kõlab võib-olla üllatuslikult, aga stuudio laua taga on koha sisse võtnud Eesti-Läti korvpalliliiga tabelit juhtiva meeskonna peatreener. Ei, stuudios ei ole külalisi, see mees on Gert Kullamäe. Pärnu Sadam alustas hooaega kahe võiduga, saavutades eriilmelised võidud TalTech/Optibeti ja Keila Coolbeti üle. Räägime mõne sõna mõlemast mängust ja Kullamäe annab ülevaate meeskonna leegionäridest. Kohe-kohe, 3. ja 5. oktoobril seisavad ukse ees FIBA Europe Cupi kvalifikatsioonimängud koduses Pärnu spordihallis, kuhu loodetavasti leiab tee ka rohkearvuline publik.

Pikemas või lühemas versioonis peatume Eesti-Läti liiga arutelu ajal kõigil Eesti klubidel, kes liigas kaasa teevad. Vähemalt korra on kõik meeskonnad juba väljakul käinud, seega annab esmase pildi plussidest ja miinustest kokku panna.

Mõistagi tuleb juttu Keila korvpalli plahvatuslikust tülist. Arutluse all on muutused ja versioonid, millele pole ükski väljaanne seni tähelepanu pööranud. Kahtlemata huvitav ja fantaasiarikas.

Euroliiga teeb avalöögi järgmisel nädalal. Osaleb 18 meeskonda, kelle hulgast saatejuhid valisid need neli, kes nende arvates jõuavad kevadel esinelikuturniirile.

Saab kuulda päris üllatavaid valikuid, aga tummiste põhjendustega. Raputusi on üle elanud päris mitu tiimi: Ateena Panathinaikosel on uus peatreener ja 11 uut mängijat, Belgardi Crvena Zvezda tõi pardale kümme uut mängijat, vahetades sealjuures välja kõik välismaalased. Rohkel arvul mängijaid on liigutanud ka Istanbuli Anadolu Efes, Milano Armani, Bologna Virtus jt.

Analüüsime Baskonia võimalusi ning seda, milliseks võiks alanud hooajal kujuneda Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste roll. Kullamäe nimetab väga tabava tähelepaneku, mis võib avaldada suurt mõju Kotsari väljakuefektiivsusele.

Euroliiga teemal tuleb juttu veel mitmest infokillust, olgu selleks Zagrebi Cibona pankrot, Artūrs Žagarsi leping Fenerbahçega või Türgi klubi Moskvas käik, mis nõuaks liiga juhtkonnalt väga selget reageeringut ja hukkamõistu.

Olgu lisatud veel mõni märksõna: Eesti mängijate hooaja algused välisliigades, Kalev/Cramo perereis Türki, e-FIBA maailmameistrivõistlused, 87 punkti mäng Eesti noorte meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiril.

1x
00:00