Sel aastal emaduspuhkuselt naasnud Svitolinal kulus 43-aastase Williamsi alistamiseks tund ja 31 minutit.

Turniirile vabapääsme teeninud naiste mõõduvõtt oleks võinud aga tunduvalt varem lõppeda, sest avasetis väänas Williams 2:0 eduseisus oma jalga ja langes karjatades murule.

Viiel korral Wimbledoni tšempioniks kroonitud Williams suutis siiski kohtumise lõpuni mängida, kuigi pärast esimest setti vajas ta ka tohtri abi, et vigastatud põlv uuesti kinni teipida.

Huvitav intsident leidis aset ka matšpallil, mil joonekohtunik luges esialgu Svitolina löögi auti, kuid kotkasilma abiga seati õiglus jalule ja mäng lõppes ukrainlanna võiduga. Williams polnud aga miskipärast viimase punktiga rahul ja raputas demonstratiivselt pead, enne kui otsustas pukikohtunikul kätt mitte suruda.

„Ma pole selle otsusega üldse nõus,“ ütles Williams hiljem pressikonverentsil.

Kukkumise olukorrast ei soovinud ameeriklanna pikemalt rääkida, öeldes vaid: „Ma pole kindel, mis ma sellega [endale] tegin. Pean seda homme uurima. Täna on juba hilja. Aga see oli päris valus.“

Svitolina ütles, et oli isegi šokeeritud, kui Williams kukkus. „Ta karjus päris kõvasti, nii et see [vahejuhtum] raputas mindki. Olin šokeeritud, sest see tundus väga-väga tõsine. Olin väga õnnelik, kui ta lõpuks püsti sai tõusta ega pidanud meditsiinilist vaheaega võtma.“

Svitolina kohtub teises ringis belglanna Elise Mertensiga (WTA 28.), kes alistas slovakitari Viktoria Hruncakova (WTA 129.) 7:6 (2), 6:2.

Sarnaselt Williamsile saadeti ka USA esinumber reketeid pakkima, kui 19-aastane Coco Gauff (WTA 7.) tunnistas koondisekaaslase Sofia Kenini (WTA 128.) 6:4, 4:6, 6:2 paremust.