Aasta kolmandas suure slämmi turniir Wimbledon mängijatel Venemaa firmade logosid presenteerida ei luba.

„Arvan, et Wimbledonis pole Venemaalt pärit märke lubatud kanda, ma tean seda,“ rääkis Kudermetova ajakirjanikele juba maikuus Madridi Openil, vahendas Reuters. „Kui ma tahan Wimbledonis mängida, pean selle märgi ära võtma.

Tatneft on Venemaa suuruselt viies nafta- ja gaasikompanii, olles koos teistega Euroopa liidu sanktsioonide all, sest varustab agressorriigi sõjaväemasinaid rehvidega, osaledes seeläbi Ukraina invasioonis.

WTA turniiridel Kudermetoval Tatnefti logoga probleeme pole tekkinud, kuid Wimbledoniks pidid kõik Venemaa ja Valgevene sportlased allkirjastama neutraalsuse deklaratsiooni, mille ühe osana pidid nad lahti ütlema selliste sponsordiilide eksponeerimisest oma matšidel.

Womenstennisblog.com kirjutab, et esimesena juhtis sel aastal tähelepanu Kudermetova sponsortehingule Tatneftiga Briti ajakirjanik James Gray. Enne seda polnud tenniseringkondades Kudermetova seostele sõda toetava sponsoriga väidetavalt isegi mõeldud.

Eelmisel aastal Suurbritannia agressorriikide tennisiste oma turniiridele ei lubanud. Vastukäiguna ei andnud meeste ja naiste tennise katuseorganisatsioonid ATP ja WTA nendel turniiridel (sh Wimbledonile) osalejatele edetabelipunkte. See omakorda tekitas olukorras, kus Wimbledoni meeste turniiri võitnud Novak Djokovic langes triumfile järgnenud nädalal maailma edetabelis seitsmendaks (nii kehval kohal oli ta viimati olnud 2018. aastal) ning maailma esireketiks jäi venelane Daniil Medvedev, keda polnud Londonis isegi kohal.