Otse põhiturniirile paigutatud Nõlvak ja Tiisaar kohtusid reedel esmalt Tšiili paari Noe Aravena and Vicente Droguetiga ning võitsid põneva lahingu 2 : 1 (18 : 21, 21 : 13, 15 : 13). Järgmine vastane oli teisest puust – mängiti endiste maailma esinumbrite, brasiillaste George Souto Maior Wanderley ja Andre Loyola Steini ehk George’i ja Andre vastu vastu.

Esmalt kaotasid Nõlvak ja Tiisaar napilt avageimi, aga kallutasid sarnaselt esimesele geimile minimaalse vahega enda kasuks järgmise. Otsustav kolmas geim kujunes tõeliseks maiuspalaks – mõlemal võistkonnal oli kasutada mitmeid matšpalle ning mäng lõppes alles seisul 22 : 20, kui brasiillastel õnnestus võitluslik pallivahetus blokiga lõpetada ning kogu mäng 2 : 1 (21 : 19, 20 : 22, 22 : 20) võita.

Tiisaare sõnul nautisid Eesti mehed platsil olemist täiel rinnal. „Oli mõnus võitlus ja hea areng mängu jooksul. Alustasime päris pehmelt, aga suutsime ikkagi nii mängu tulla, et võit oli käega katsutav,“ ütles ta.

Napimast napim kaotus Brasiilia paarile tähendab, et Nõlvak ja Tiisaar jäid oma alagrupis teiseks ning jätkavad laupäeval turniiri. Jurmala MK-etapi ajakava ning tulemusi, samuti ka otsepilti saab vaadata siit.