„Peatreener käskis meil nii rünnakul kui kaitses agressiivselt mängida, selle pealt võit tuli,“ tõdes matši järel Keila tagamängija Sten Saaremäel. Sel hooajal vaid ühe võidu võtnud Tarva korvpallurid jäid Keila survega kohe hätta ja nad patustasid avaveerandil lausa kaheksa pallikaotusega, millest võõrustajad said lihtsaid korve ja mängu lippama. Keila viskas omakasvandike Conrad Sengbuschi ja Kristen Kasemetsa vedamisel vähem kui seitsme minutiga veerandsada silma, avaveerandi lõpuks oli tablool Peep Pahvi hoolealuste 33:17 edu. Sealjuures said Keilal käe valgeks kõik kaheksa platsil käinud meest.

Teise neljandiku alguses pääsesid keilakad ukrainlase Ivan Mihjejevi vabavisetest juhtima juba 20-ga, peagi said käe valgeks ka tiimi üheksas ja kümnes mees. Lääne-Virumaa sats vähendas viivuks vahe veel 14-le punktile, ent kaitset nad pidama ei saanudki ja pikemale puhkusele läks Keila 63:34 eduseisus.

Sellega on mäng sisuliselt ka tehtud. Kui 10. detsembril võõrsil viskas Keila Tarvale 102 punkti, siis kodusaalis jäi sellest napilt puudu. Kolmanda veerandaja järel juhtis Keila 85:53 ja nad võitsid 312 pealtvaataja ees matši 96:71.„Siin võib kõigiga mängida. Väike saal, kui publik hullub, siis võib kõike juhtuda. Fännidel on suur roll,“ lisas Saaremäel.

Keilal viskasid üheksa mängijat vähemalt kuus punkti, parimana tõi vägilase mõõtu tsenter Matej Radunic 19 punkti. Horvaat noppis lisaks seitse lauda, andis kolm korvisöötu ja tegi neli vaheltlõiget. Ilus õhtu oli ka Kasemetsal, kelle platsil oleku ajal jäid valged särgid 27 silmaga plussi. Tagamängija arvele jäi 12 punkti, neli lauda, kaks korvisöötu, kolm vaheltlõiget ja lausa neli viskeblokeeringut. Tarva parim skoorija oli 17 punkti visanud Jan Razdevsek, teisalt tegi mängujuht lausa viis pallikaotust.

Tarvas on Eesti-Läti liigas selge punane latern. Keilal on tabelis kuus võitu ja kaheksa kaotust, viimasest play-offi kohast kinni hoidval Pärnul on vastav saldo seitse ja kuus.

„Vajalik võit. Cramolt saime ketuka, enne jõulupühi oli seda võitu vaja,“ tõdes kohtumise järel 11 silma toonud Saaremäel, et seni on tabeli tagumisse poolde jäävate tiimidega hästi hakkama saadud. „Pärnu, Ogre, Raplaga olime ka punkt punktis, aga neist pole jagu saanud. Proovime päev päevalt paremaks saada ja neilegi ära panna. Kuus võitu jõuludeks saada pole üldse paha.“