Sulgudes on meeskonna koha muutus võrreldes eelmise tabeliga. Tärniga on koondised, kes on turniirilt välja langenud.

Loe eelmisi Jõujoonte tabeleid siit:

1. Horvaatia (⬆4)

Niigi võimsalt mänginud Horvaatia tõstis oma aktsiaid veelgi, kui „duubelmeeskonnaga" Islandit 2:1 võideti. Kolmest mängust kolm võitu sellises alagrupis... müts maha! Senise mängupildi põhjal oleks vähemalt poolfinaali mitte jõudmine isegi pettumus, kuigi veerandfinaalis ähvardab vastu tulla Hispaania. Praegune meeskond ei peaks aga mitte kedagi kartma.

2. Prantsusmaa (⬇1)

Prantsusmaa viimasest alagrupimängust, 0:0 viigist Taaniga, pole mõtet midagi sügavamat välja otsida. Esimene koht alagrupis ja seda suhteliselt väikeste jõupingutustega - ei midagi väga veenvat, ent siiski korralik saavutus. Aga milline traditsiooniline suur koondis olekski üldse veenev olnud?

3. Brasiilia (0)

Brasiillased said küll seitsme punktiga alagrupist edasi ning lähevad järgmises ringis Mehhikoga kokku, ent sambamaale omane vurts on just kui nende mängust veel puudu. Neymari asemel on meeskonna veduriks kerkinud hoopis Philippe Coutinho. Ehk tasuks Gabriel Jesusi asemel ründes proovida Roberto Firminot?

4. Belgia (0)

Belgia oli Uruguay ja Horvaatia kõrval kolmandaks meeskonnaks, kes läbis alagrupi täiseduga. Viimases ja suhteliselt tähendusetus kohtumises alistati 1:0 Inglismaa ning kaheksandikfinaalis minnakse vastamisi Jaapaniga. Belglaste seis on hea, ent veerandfinaalis võib vastu tulla Brasiilia.

5. Hispaania (⬇3)

Kes enam praegu seda nii väga mäletab, et hispaanlased vahetult enne turniiri algust ootamatult peatreenerit vahetasid? Kaks suureskoorilist viiki Portugali ja Marokoga ning napp võit Iraani üle ei ole just kõige veenvam viis, kuidas alagrupist edasi minna - ent see turniir on näidanud, et suurte meeskondade puhul on ikkagi esmatähtis üldse edasi minna. Kaheksandikfinaalis Venemaa vastu saamine võib anda Fernando Hierrole veel võimaluse atra seada.

6. Uruguay (⬆5)

Kaks nappi ja mittemidagiütlevat 1:0 võitu Egiptuse ja Saudi Araabia vastu all, purustati Venemaa koguni 3:0. Korralik avaldus edasiseks, aga 16 parema seas ootab juba Portugal. Kas Luis Suarez ja Edinson Cavani on oma püssid vahepeal paukuma saanud?

7. Inglismaa (0)

Inglased said viimases alagrupimängus Belgialt küll napi kaotuse, kuid liialt üle seda kohtumist tähtsustada ei maksa - mõlemad tiimid olid platsil varumeestega. 16 parema seas tuleb kohe vastu Kolumbia, mis on inglaste jaoks kahtlemata senise turniiri kõige suurem väljakutse.

8. Šveits (⬆2)

Šveits on viimasest 25 kohtumisest kaotanud vaid ühe ning on leidnud nendele omase stabiilsuse - normaalajal on neid võita äärmiselt keeruline. Kaheksandikfinaalis ootab Rootsi, ent šveitslastel on kaartide tõttu kaitseliinist puudu nii Fabian Schär kui ka kapten Stephan Lichtsteiner.

9. Kolumbia (⬇1)

Kolumbia on sel turniiril olnud äärmiselt ebastabiilne meeskond. Viimases voorus vajati Senegali vastu võitu, ent sellist võimsat ründemasinat, nagu voor varem Poola vastu, ei näidatud. Kokkuvõttes tundus, et neil isegi pisut vedas, et edasi pääseti. Sõltuvus James Rodriguezi tervisest näib olevat üpris tõsine.

10. Portugal (⬇1)

Portugallased näitasid taas, et ründemäng on sel turniiril nende nõrk koht. Kümne mehega ennast palli taha istutanud Iraan oli küll tubli, ent Euroopa meistri klassiga meeskond ei tohiks siiski lasta oma elu sedavõrd raskeks teha. Kaheksandikfinaalis on Uruguay nende vastu kerge favoriit.

11. Argentina (⬆1)

Mida küll sellise meeskonna kohta kirjutada? Lionel Messi sai lõpuks oma värava ära löödud, aga Nigeeria vastu vajati siiski kaitsest ründesse lülitunud Marcos Rojo viimaste minutite tabamust, et endale napp 2:1 võit kokku kraapida. Kaheksandikfinaal Prantsusmaaga on küll nimede poolest just kui suur matš, kuid sellise mänguga küll argentiinlastel lootust pole. Või suudetakse taas koleda mänguga kuidagi end edasi pigistada?

12. Rootsi (⬆3)

Rootsi oli viimase vooru üks suuremaid aktsiatõstjaid: veenev 3:0 võit Mehhiko üle ei tähendanud mehhiklastele küll väljakukkumist, kuid ainult seetõttu, et sakslased samal ajal totaalselt põrusid. Rootsi on aga koos valikturniiriga kas otseselt või kaudselt välja lülitanud sellised vutihiiud nagu Hollandi, Itaalia ja Saksamaa - pole paha!

13. Saksamaa* (⬇7) - suurim langeja!

Saksamaa ohu märgid olid üleval juba enne turniiri, kuid avalikkus uskus endiselt, et küllap nad ikka oma poolfinaalikoha välja mängivad. Paraku nii ei läinud. Timo Werner ja Mario Gomez ründes välja ei vedanud ning võib arvata, et Joachim Löwi pikk aeg sakslaste eesotsas on täis tiksunud.

14. Taani (⬆2)

Kogu turniiri üks kõige mõttetumaid mänge lõppes Taani ja Prantsusmaa vahel 0:0 viigiga. Ühtegi erilist järeldust sellest teha ei saa, ent taanlased tõestasid oma korralikku taset juba varem.

15. Mehhiko (⬇2)

Kahe väga ilusa võiduga viimasesse vooru tulnud mehhiklased ei saanud üldse hoolimata täisedust kindlad olla, et kuus punkti neid edasi viivad - viimases voorus tuli Rootsi vastu tulemust teha, aga saadi hoopis üllatavalt kindel 0:3 kaotus. Paraku tundub, et mehhiklaste kummaline seeria saab jätku: alates 1994. aastast on igal MM-il kaheksandikfinaalis välja langetud. Seekord on play-off'is esimeseks vastaseks Brasiilia...

16. Peruu* (⬆1)

Peruu turniiri võtmehetk saabus juba avavoorus, kui oma põhilisele alagrupirivaalile Taanile 0:1 kaotati. Sellest peale läksid asjad loogilist rada pidi, ent viimase vooru 2:0 võit Austraalia üle oli neile vähemalt väikeseks lohutuseks.

17. Maroko* (⬆6) - suurim tõusja!

Maroko suutis lõpuks pisut ka õnnejumala enda poolele saada ning Hispaania vastu näidati sellist mängu, mida eksperdid neilt juba turniiri eel ootasid. 2:2 viik Hispaaniaga jättis neile kojusõiduks vähemalt midagi näppude vahele.

18. Venemaa (⬇4)

Vägisi tundub, et Venemaa turniiri kulminatsioon saabus pärast seda, kui teises voorus Egiptust 3:1 võideti. Mängujärgsel pressikonverentsil ajakirjanikega naljatanud ja ülemeelikus tujus olnud peatreeneri Stanislav Tšertšessovi olek reetis: venelased tahtsid lihtsalt üle kõige grupist edasi pääseda, kõik muu on juba ebaoluline. Kui sama grupi meeskonna Uruguay jaoks turniir alles sisuliselt algab, siis venelased on juba selle kätte saanud, mille järele tuldi.

19. Serbia* (⬇1)

Serblased andsid viimases voorus Brasiiliale lahingu, ent see jäi täpselt 68 minuti pikkuseks - pärast Thiago Silva 2:0 väravat oli tunda, et Serbia kaotas lootuse. Enne teist väravat oldi aga väga ohtlikud ning nende teise poolaja algus oleks ehk ideaalses maailmas ka väravat väärinud.

20. Senegal* (⬇1)

Senegal oli meeskond, kes jäi kõige napimalt kaheksandikfinaalist välja. Jaapanile tõi nendega võrdluses edu vaid väiksem teenitud kollaste kaartide arv. Kahju - Senegal mängis tegelikult head jalgpalli, kuid kõige rohkem jääb ehk kripeldama viik jaapanlastega.

21. Poola* (⬆1)

Kaks esimest mängu nukralt kaotanud poolakad suutsid viimases voorus Jaapani alistamisega pisut oma au päästa, ent suureks pettumuseks jääb see turniir nende jaoks niiehknaa. Sellest alagrupist oleks pidanud selline põlvkond edasi murdma. Kas Robert Lewandowski üldse käis väljakul?

22. Nigeeria* (⬇2)

Südantlõhestav kaotus Argentinale saatis nigeerlased kotte pakkima, kuigi paljude arvates oleks see seltskond ehk siiski edasipääsu väärinud. Pole midagi teha - ühtegi Aafrika tiimi sedapuhku 16 seas me ei kohta.

23. Jaapan (⬆1)

Jaapanlased võivad edasipääsu osas küll õnne tänada: esimeses mängus alistati Kolumbia osaliselt tänu vastaste kolmanda minuti punasele kaardile, võrdluses Senegaliga sai maksvusele lõpuks aga teenitud kollaste kaartide hulk! Puhta taseme poolest nõrgim meeskond 16 parema seas, aga hoolimata sellest oldi alagrupis üpris tublid.

24. Island* (⬇3)

Islandlastel olid viimases voorus kõik võimalused end edasi 16 parema sekka saata: Horvaatia tuli nende vastu teisese koosseisuga, ent sellest hoolimata pidi Island vastu võtma 1:2 kaotuse ja alagrupi viimase koha. Viik Argentinaga on aga midagi, mis jääb igaveseks Islandi vutiajalukku.

25. Lõuna-Korea* (⬆5)

Vau! Viimase vooru ilmselt suurim üllatus oli Korea südi kaitsemäng Saksamaa vastu ning lõüuminutitel saadud 2:0 võit. See mäng kirjutatakse korealaste jalgpalliajalukku väga suurte tähtedega, olenemata sellest, et pääsu 16 hulka see lõpuks ei taganud. „Me võitsime Saksamaad!"

26. Iraan* (⬆2)

Raske oli hingestatult ja selge plaaniga mängima läinud iraanlastele mitte kaasa tunda. Üks natuke nihu läinud pealelöök eristas neid Portugali alistamisest ja B-alagrupi võitmisest... 1:1 viigimängus oli nende kasuks määratud penalti aga küllaltki küsitava väärtusega. Neli punkti sellisest grupist on kahtlemata kõva valuuta.

27. Austraalia* (⬇2)

Viimase vooru eel olid neil isegi väikesed edasipääsulootused, kuid Peruu pani nende vastu tasemevahe maksma. 0:2 kaotus ja viimane koht alagrupis on umbes selline tase, mida austraallastelt üldiselt ka oodati.

28. Tuneesia*(⬇1)

Tuneeslased olid üheks neist meeskondadest, kes suutis viimases voorus kõik lootused kaotatuna mälestuseks võidu kirja saada, ent 2:1 Panama üle ei olnud just eriline šedööver. Nende tipphetkeks jäigi peaaegu saavutatud viik Inglismaa vastu.

29. Costa Rica* (0)

Costa Rica oli viimane meeskond, kes sel turniiril värava kirja sai. 2:2 viik Šveitsiga on väga korralik resultaat. Eelmise MM-i muinasloost jäädi lõpuks väga kaugele.

30. Saudi Araabia* (⬆1)

Saudiaraablased lõpetasid oma finaalturniiri heade emotsioonidega: viimases mängus alistati 2:1 Egiptus. Edasipääsu ei oodanud neile ilmselt mitte keegi, seega on iga võit, isegi motivatsioonitu meeskonna vastu, väga hinnas.

31. Egiptus* (⬇5)

Edasipääsulootused kadunud, ei suutnud egiptlased enam korralikult keskenduda ning kaotasid Saudi Araabiale. Kõrgete lootustega Venemaale sõitnud egiptlased olid kokkuvõttes üks paras pettumus. Kolm kaotust on lati alt läbi jooksmine.

32. Panama* (0)

Viimases mängus Tuneesia vastu mindi küll juhtima, ent võeti lõpuks siiski 1:2 kaotus vastu, kusjuures tuneeslased kontrollisid kohtumist. Ei olnud Panama päris MM-finaalturniiri tasemega meeskond - mis paneb mõtlema selle peale: kuidas ometi suutis USA neile valiksarjas alla jääda?