Keskkaitsja Joel Matip andis 19. minutil pika söödu Brightoni karistusalasse, kus kolumblasest ääreründaja Diaz pallile pea vahele jõudis panna, enne kui Sanchez ta julma jalalöögiga nokauteeris.

Videokohtunikud vaatasid olukorra üle, kuid ei näinud selles midagi kaardi väärilist. Endine Liverpooli kaitsja Jamie Carragher avaldas Twitteris arvamust, et vea tagajärg olnuks Sanchezile karmim, kui Diaz poleks palli väravasse toimetanud.

Endine Liverpooli rüdnaja Robbie Fowler ei uskunud oma silmi: "Ma ei suuda uskuda, et kohtunik seda isiklikult [ekraani ette] vaatama ei läinud. See on ükskõik millises väljaku osas punane kaart."

Manchester Unitedi legendi Gary Neville'i versioon toimunust: "Kui see oleks väljakumängija väljakumängija vastu = punane kaart. Kui see oleks väljakumängija väravavahi vastu = punane kaart. Väravavaht väljakumängija vastu = ei ole punast kaarti."

"Ma pole seda järele vaadanud. Ma arvan, et see oli õnnetus. Jooksmise kvaliteet ja sööt said temast võitu," ütles ohtliku olukorra kohta Brightoni peatreener Graham Potter.

Liverpooli loots Jürgen Klopp: "Mul pole aimugi [kas see oli punase kaardi vääriline]. Nägin seda ainult korra."

Liverpooli 2:0 võidu vormistas 61. minutil penaltist, mille tekitas käega palli mänginud Yves Bissouoma, Mohamed Salah. Egiptlane vahetati välja viis minutit hiljem väikse vigastuse tõttu.

Liverpool jätkab 66 punktiga tabelis teisel kohal, jäädes kümme vooru enne lõppu liidrist Manchester Cityst maha vaid kolme silmaga. Chelsea on kolmas 56 punktiga.

Täna peetakse Premier League'is veel kaks kohtumist. Brentfordi ja Burnley mängus on seis avapoolaja järel 0:0. Kell 19.30 kohtuvad Manchester United ja Tottenham.

Tabeliseis: