"Olen väga pettunud, et ei saa olümpiaga jätkata," sõnas 34-aastane Baynes pressiteate vahendusel. "Oleme meeskonnaga koos kõvasti vaeva näinud, et võita ajalooline olümpiamedal. Mul on väga kahju, et ma ei saa poistega teekonda jätkata, aga olen kindel, et nad saavad töö tehtud."

"Aron on meie tiimis oluline lüli ning me kõik tunneme talle kaasa," lisas austraallaste loots Brian Goorjian. "Meil on aga sügav pink ning usun väga meie ülejäänud 11 mehesse."

Baynes tegi kaelale liiga kolmapäevases kohtumises Itaalia vastu, mille Austraalia 86:83 võitis. "See oli halb üksteisele järgnenud sündmuste jada," rääkis Austraalia olümpiadelegatsiooni meditsiinijuht, doktor David Hughes Fox Sportsi vahendusel. "Ta sai vigastada mängu ajal platsil viibides. Seejärel libises ta riietusruumis õnnetult ning vigastas end veel raskemalt."

"Oli selge, et tegu on tõsisema olukorraga," lisas Hughes korvpalluri kohta, kes viidi mängu järel haiglasse uuringutele.

Baynes sai Itaalia vastu mänguaega 14 minutit, mille jooksul viskas ta 14 punkti ja noppis seitse lauapalli.

Austraalia on alustanud Tokyo olümpiaturniiri võitudega Nigeeria ja Itaalia üle. B-grupi viimases voorus ootab neid laupäeval ees Saksamaa.