Rasmus Mägi läbis Tokyo olümpia 400 m tõkkejooksu eeljooksu pealtnäha mängleva kergusega. Ta sai aja 48,73 ja lõpetas ameeriklase Rai Benjamini järel teisena. Eeljooksude peale kokku oli Mägi tulemus seitsmes.

„Jooks oli mõnus. Kindlasti ei saa nii lõdvalt poolfinaali jooksma minna, kuid teisalt tuleb lõtvust hoida. Natuke aktiivsust juurde ja usun, et asjad toimivad hästi,“ rääkis Mägi. „Tänase nii-öelda jalutamisega sobisid tõkete vahed hästi. Poolfinaalis tuleb aktiivsemalt rünnata. Kõige olulisem oli jõuda esimesele tõkkele oma rütmiga, kergemalt sai võtta lõpusirgel. Õnneks annab tõkkejooksus rütm hea indikatsiooni.“

See oli aga eelmäng, tõeliseks võistluseks läheb alles poolfinaalis. Seal muutub sõel tihedaks. „Hea, et üks ring on läbi. Tänane pingutus näitas, et otseselt millegi pärast muretsema ei pea. Jooks oli tervik, kõik klappis, seda võib nimetada lahtijooksuks,“ arutles Mägi. „Rooste tuli maha, usun, et kiiremad ajad on veel ees. Poolfinaalide tase paistab tulevat Rio olümpiale sarnane.“

Finaalipääsu piiriks pakkus Mägi 48,0 sekundit. Tema enda nimel olev Eesti rekord on 48,40 ja pärineb see Rio olümpialt. Seega peaks 29-aastane eestlane püstitama uue rekordi. „Olen selleks valmis!“ kinnitas ta.

Kuna eeljooksu sõel oli hõre, siis ükski soosik ei vääratanud. Kiireim oli Katari mees Abderrahman Samba 48,38ga. Maailmarekordimees Karsten Warholm jooksis 48,65, mis oli päeva kuues tulemus.

Poolfinaalid on kavas 1. augustil.