Melson on 193 cm pikkune mängumees, kes valiti 2014. aastal Oregoni osariigi parimaks keskkoolikorvpalluriks ja liikus seejärel edasi Gonzaga ülikooli.

Neli aastat kolledžis veetnud Melson suutis igal järgneval hooajal oma mänguminuteid suurendada ning seeläbi tõusid ka ülejäänud statistikanumbrid.

Melson alustas oma karjääri Kreekas, kui mängis hooajal 2018/19 üheksa kohtumist meistriliigaklubi Lavrio särgis.

Juba 2018. aasta detsembris lahkus Melson Lavriost ning allkirjastas 1-kuulise lepingu Iisraeli kõrgliigatiimiga Be’er Sheva Hapoeliga, asendamaks vigastada saanud endist NBA meest Semaj Christonit. Kaheksas kohtumises klubi esindanud tagamängija edukaim sähvatus oli 2019. aasta jaanuari lõpus, kui ta võidumängus Bnei Herzliya vastu viskas 20 punkti, tabades kolmeseid 4/5.

2019/20 hooaega alustas Melson Poola klubis Polpharma, kuid hooajaeelsetest kohtumistest seal kaugemale ei jõudnud ning maandus lõpuks oktoobri alguses Soome klubis Kouvot. Seal pallis ameeriklane järgmise kalendriaasta veebruari lõpuni.

Mullu sai Melson Euroopas kirja oma esimese täishooaja, kui pallis Belgia meistriliigameeskonna Limburg Unitedi eest 22 põhiturniiri ja 3 play-off mängu. Põhiturniiril kogus tagamees keskmiselt 30 minutiga 17 punkti, 3 lauapalli, 2 söötu ja 1,3 vaheltlõiget, tabades kaugelt 39-protsendiliselt ja vabaviskejoonelt 80%.

Peatreener Štelmahers sõnas uue täienduse kohta, et neil on hea meel, et Silas oma tiimi saadi. "Me usume, et temast saab tiimi jaoks oluline jõud. Teame, et Silas suudab skoori teha ja kaitses mängida. Kui ta kohale jõuab, siis saame täpsemalt teada ka tema isiksuseomaduste kohta. Loodetavasti teeb ta võistkonda paremaks ning on suurepärane meeskonnakaaslane," sõnas peatreener.

Nüüdseks on veel Kalev/Cramo meeskonnas Kregor Hermet, Rauno Nurger, Tanel Kurbas, Martin Dorbek, Gregor Kase ja lätlane Marcis Vitols.

Loe lähemalt uue mängija kohta siit.