Avaveerandit domineeris Pärnu, kes juhtis korraks juba seitsme punktiga. Esimesele pausile minnes oli kodumeeskonna eduseis kahanenud 24:22-le. Pärnu edu püsis kuni teise veerandi keskpaigani, mil Kalev tegi 9:0 vahespurdi. Avapoolaja võitsid kalevlased 40:38.

Kolmandal veerandil jätkus tasavägine mäng ning Kalev suutis edu hoida. Enne otsustavat perioodi juhtisid tiitlikaitsjad 62:57.

Viimasel neljandikul püsis seis väga pingeline kuni kuuenda minutini, mil tablool olid viiginumbrid 71:71. Sealt edasi tegi Kalev otsustava 9:2 vahespurdi. Pärnu jõudis 25 sekundit enne sireeni Edon Maxhuni vabavisete järel veel kolme punkti kaugusele (80:83), kuid enamat ei suudetud. Lõppseisu vormistas Janis Kaufmanis vabaviskejoonel.

Kalevi resultatiivseim oli Chavaughn Lewis, kes tõi 23 punkti ja hankis kaheksa lauapalli. Lõpus tähtsaid korve toonud ja suurepärast visketäpsust näidanud Tanel Kurbas jõudis 16 punktini, Janis Kaufmanis lisas 14 ja Marcus Keene 12 punkti.

Pärnu poolel säras Maxhuni koguni 34 punktiga. Robert Valge viskas 14 silma, Kristjan Kangur võttis 15 lauapalli ja tõi 6 punkti.

Esimese finaalseeria kohtumise oli võitnud Pärnu 81:76.

Kolme võiduni peetava seeria kolmas mäng on Tallinnas sel laupäeval. Järgmisel esmaspäeval mängitakse Pärnus ja vajadusel kaks päeva hiljem veel ka Tallinnas.


Vaata intervjuud Kristjan Kanguriga:

Mäng täispikkuses: