Rahvusvaheline Autoliit FIA andis teada, et prantslasel tuleb maksta 7000 eurot trahvi. Lisaks määrati talle veel ka tingimisi karistus – järgmise sarnase eksimuse korral eemaldatakse ta MM-rallilt.

FIA selgitas, et Ogier eksis reeglite 12.2.1.c ja 12.2.1.h vastu. Selle eest määrati talle 5000 eurot trahvi ja eelpool nimetatud tingimisi karistus. „Karistus läheb täitmisele, kui Ogier eksib veelkord reeglite 12.2.1.c ja 12.2.1.h vastu. Tingimisi karistus kehtib 2021. aasta 26. oktoobrini,“ seisis FIA otsuses.

„Kohtunikud leidsid, et selline avarii ei ole eraldi karistust väärt, kuid Mr. Ogier'i edasine käitumine oli lubamatu. Ta üritas autoga sõita olukorras, kus politsei proovis teda peatada. Ogier põhjustas sellega ohtliku olukorra. Selline vahejuhtum heidab mootorispordile halba varju,“ lisati otsuses.

Lisaks sõitis Ogier ka punase tule alt läbi. Sellega eksis ta reegli 34.3.1 vastu ning selle eest määrati talle 2000 eurot trahvi.

„Autojuht selgitas, et pärast avariid oli ta endast väljas ning ei pannud liiklusmärki tähele. Ta vabandas oma käitumise pärast,“ kirjutati järgmises otsuses.