Ogier' selguste kohaselt oli neil vaja ülesõidul auto juures ühtteist kontrollida ning nad soovisid peatuda tee ääres olnud bussipeatuses. Rida vahetades sõitis teine auto aga neile külje pealt sisse. Palju kõneainet pakkus Ogier ka sellega, et sõitis avarii järel politseiniku ees sündmuspaigast ära. Lisaks selgus, et Ogier oli avarii järel ühel ristmikul ka punase tule alt läbi sõitnud.

Horvaatia politsei otsustas prantslast tegude eest karistada 8000 kuna suuruse trahviga (1057 eurot toim). Lisaks ei tohi Ogier Horvaatia pinnal järgmised kuus kuud autot juhtida. Portaal Vecernji vahendab, et Ogier maksis trahvi ära ning vabandas isiklikult ka politseinike ees, kes sündmuspaigas viibisid.

Pühapäeva õhtul selgus, et FIA määras Ogier'le kaks trahvi kokku 7000 euro ulatuses. Lisaks määrati talle ka tingimisi karistus järgmise sarnase eksimuse korral peab ta ühe MM-ralli vahele jätma.

„Kohtunikud leidsid, et selline avarii ei ole eraldi karistust väärt, kuid Mr. Ogier'i edasine käitumine oli lubamatu. Ta üritas autoga sõita olukorras, kus politsei proovis teda peatada. Ogier põhjustas sellega ohtliku olukorra. Selline vahejuhtum heidab mootorispordile halba varju,“ lisati otsuses. Punase tule alt läbi sõitmise eest sai ta 2000 eurot trahvi.

Ogier vabandas eile õhtul juhtunu eest. „Tahaksin vabandada ning selgitada hommikul aset leidnud vahejuhtumit,“ kirjutas Ogier Instagramis.„Kuigi mõned videod näitavad, et me justkui ei peatunud avarii järel, siis reaalsuses me seda siiski tegime. Esmalt tegime kindlaks, et teist autot juhtinud inimene on terve. Seejärel andsime politseile omapoolsed selgitused ning esitasime kõik vajalikud dokumendid. Kahjuks oli juhtunu suures osas arusaamatus ja seda põhjustas keelebarjäär."