Inglismaa jalgpalliliit (FA) teatas Tucheli palkamisest kolmepäeval. Endise Müncheni Bayerni lootsiga sõlmiti 18 kuu pikkune leping, mis hakkab kehtima 1. jaanuarist. Seni juhendab Inglismaa koondist Gareth Southgate´i taandumise järel ajutiseks treeneriks määratud Lee Carsley.

Tuchelist sai kolmas Inglismaa koondise välimaalasest juhendaja. Aastatel 2001 - 2006 tüüris inglasi rootslane Sven-Göran Eriksson, aastatel 2008-2012 itaallane Fabio Capello. Mõlema treeneri käe all esindas koondist ka Rooney, kes lõi 120 kohtumisega Inglismaa särgis 53 väravat.

„Ma arvan, et Tuchel on väga hea treener, kuid minu jaoks on üllatav, et Inglismaa jalgpalliliit ta ametisse palkas,“ vahendas BBC Rooney sõnu. „Kuid nad on oma otsuse teinud ja soovin talle oma uues ametis ainult parimat.“

Endine Inglismaa koondislane eelistaks, et koondist juhendaks kodumaa treener, kuna võõras riigis sündinud ja kasvanud peatreeneri suhtumine ja filosoofia ei pruugi meeskonnale alati sobida.

„See on erinev eriti MM-ile või EM-ile minnes. Olen seda kõike omal nahal kogenud. Kuid olen kindel, et Thomas on äärmiselt professionaalne ja teeb kõik endast oleneva, et aidata Inglismaal suurturniir võita.“