Kaks erinevat allikat on BBC-le kinnitanud, et sakslasest Tuchelist saab Sven-Göran Erikssoni ja Fabio Capello järel kolmas välismaalasest Inglismaa meeskonna peatreener.

Sama uudise on avaldanud ka The Times, mille andmetel tehakse leping ametlikult teatavaks veel sel nädalal.

Inglismaa koondis on ilma peatreenerita olnud alates sellest hetkest, kui Gareth Southgate pärast 2024. aasta EM-i finaalikaotust Hispaaniale tagasi astus.

Inglismaa U21 koondise boss Lee Carsley määrati pärast EMi ajutiseks peatreeneri kohusetäitjaks. Kui vahepeal juba arvati, et Carsley`st võib saada uus peatreener, siis tema lootused kustutas eelmisel nädalal Wembley`l saadud 1:2 kaotus Kreekale.

51-aastane Tuchel on varem juhendanud Mainz 05, Dortmundi Borussia, Pariisi Saint-Germaini, Chelsea ja Müncheni Bayerni klubisid.

Tänu Chelsea`le on Tuchel Inglismaa jalgpalliga vägagi tuttav. Ta viis Londoni tippklubi nii UEFA Meistrite liiga, FIFA klubide MMi kui UEFA Supercupi võitjaks.

Sel sügisel raske haiguse järel surnud Eriksson juhendas Inglismaa koondist aastatel 2001-2006, Capello oli peatreeneriks aastatel 2007-2012, kuid kumbki välistreener si suutnud inglasi suurvõistlusel poolfinaali viia. Endine loots Southgate sai sellega hakkama kolmel korral, juhtides Inglismaa 2021. ja 2024. aasta EMil finaali ja 2018. aasta MMil poolfinaali.