39-aastane Kein Einaste on Eesti talispordis omaette nähtus. Murdmaasuusatamisest laskesuusatamisele üle kolimist on sportlased teinud küll. Einaste on endise murdmaasuusatajana suutnud end aga treenerina nüüd teisel alal tippu viia. Ta valmistub kolmandaks hooajaks Šveitsi laskesuusakoondise peatreenerina.

Sel suvel täitis Einaste pikaaegse eesmärgi, kui suutis šveitslased Otepääle Tehvandile laagrisse meelitada. „Ma olen Šveitsis püüdnud pikalt Otepää ideed maha müüda, aga siiamaani pole õnnestunud,“ naeris Einaste, kellel õnnestus laager siduda elu suursündmusega. Nimelt on ta rootslanna Maria Gräfningsiga olnud abielus juba viis aastat, aga pulmapidu peeti enne juulikuist laagrit kuu alguses Pärnus.

LP kohtus jutuka ja muheda olekuga Einastega juulis, kui Šveitsi koondisega parasjagu Otepääl laagerdati. Treenerina end maailma tippu töötanud eestlane meenutas, kuidas neljakordne olümpiavõitja Dario Cologna talle esialgu oma numbrit ei kippunud andma, kuid helistas seejärel juba ise igal hommikul. Einaste kirjeldas, kuidas on eestlasest murdmaamehena end Šveitsi laskesuusakoondises kehtestada ning mis treeneriameti juures teda kõige rohkem motiveerib.