Karjääri esimese etapivõidu teeninud Häcki-Gross läbis kõik neli lasketiiru puhaste paberitega ja võitis ajaga 36.49.

Tegemist on ka meie jaoks väikse võiduga, sest Šveitsi laskesuusakoondise pealikuks on teatavasti Kein Einaste.

Teise koha sai prantslanna Julia Simon, kes kaotas võitjale kahe möödalasu juures 20,2 sekundiga. Teise poodiumikoha tõi Prantsusmaa laskesuusatajatele Lou Jeanmonnot, kes eksis ühel lasul ja kaotas 31,4 sekundiga.

Eestlannad täna paraku suurde mängu ei sekkunud. Susan Külm lõpetas meie parimana 57. kohal (4 trahvi; +5.14), terviseprobleemidega võitlev Tuuli Tomingas oli 70. (6; +6.42) ja Hanna-Brita Kaasik 78. (6; +7.12). Regina Ermits ei startinud.

Tomingat on viimastel päevadel vaevanud nii kõhuviirus kui seljavigastus.

„Täna oli suure küsimärgi all, kas sõidan üldse lõpuni. Sõidu keskel oli selge, et oksepeatust ei ole vaja teha ja selg pidas vastu. Sõitsin lõpuni,“ sõnas Tomingas ERRile. „Viimased 48 tundi on olnud täielik piin, aga tänane annab lootust, et läheb paremaks.“

Seljavalu hakkas Tomingat häirima kolmapäeval. „Keset treeningut tuli meeletu seljavalu ja oli vaja arsti juurde joosta. Hiljem selgus, et ilmselt oli lihases spasm. Kahtlases kohas ja tõsiselt häirib elu.“

Õnneks jäi Tomingas tänase järel MK-sarja kokkuvõttes 23. kohale, mis annab talle võimaluse pühapäeval startida 12,5 km ühisstardiga sõidus.

Homme on Anterselvas kavas paarissegatesõit ja segateatesõit.