Esmaspäeval teatas Baskonia, et koostöö senise juhendaja Duško Ivanoviciga ei jätku. Hispaania meedias on sahistatud näiteks Jaka Lakovici ja Velimir Perasovici nimedega, aga midagi kindlat ei paista nendega käsil olevat. Kuulsamatest treeneritest on vaba Dimitrios Itoudis ja Venemaalt peaks Euroliiga orbiidile naasma ka Xavi Pascual. Nende hinnalipik käib Baskoniale ilmselt üle jõu.

Täna kirjutas Itaalia ajaleht La Repubblica, et Baskonia on huvitatud Bologna Virtuse ja Läti koondise peatreener Luca Banchist. Virtus kaotab senise suurima sponsori Segafredo ja Banchi võib otsida tiimi, kus tal on mängijate jaoks rohkem vahendeid. Samas kehtib Banchi leping Virtusega 2025. aastani.

Baskonia noolis Banchit ka eelmisel suvel. Jõuti isegi ametliku kohtumiseni, aga diil jäi katki põhjusel, et Banchi polnud nõus loobuma Läti koondise peatreeneri kohast.

Sportlikust aspektist poleks Banchil mingit põhjust Läti koondist hüljata. Sel suvel võõrustatakse Riias ühte neljast Pariisi olümpiamängude kvalifikatsiooniturniirist ja 2025. aastal peetakse Lätis EM-finaalturniir. Mullusel MM-il saavutati viies koht.

Kotsari ja Raieste lepingud Baskoniaga lõppevad käesoleva suvega.