Kuigi Hispaania meedia kirjutas mõned päevad tagasi, et Baskonia pakub ilmselt Ivanovićile uut kontrahti, siis osapoolte kokkuleppel otsustati koostöö ikkagi lõpetada.

66-aastase Ivanovici näol on tegemist Baskonia ajaloo edukaima treeneriga, kelle käe all on võidetud sel sajandil kolm Hispaania meistritiitlit. Möödunud hooajal Baskonia aga koduliigas play-offi ei jõudnud ning Euroliigas langeti konkurentsist veerandfinaalis.

„Duško Ivanovic on meie klubi ajaloo tähtsaim ja edukaim treener. Täname teda professionaalsuse ja pühendumuse eest nii sel hooajal kui ka varasema Baskonias veedetud aja jooksul. Ta on jätnud maha igavese pärandi ja on alati osa meie perekonnast,“ teatas Baskonia pressiteate vahendusel.

Kotsari ja Raieste jätkamine on samuti kahtluse all, sest eestlaste leping Baskoniaga saab läbi 30. juunil.

Hispaania portaali Encestando teatel on Baskonia otsinud juba mõnda aega uut juhendajat. Esmalt taheti treeneriks meelitada sloveen Jaka Lakovič, kes juhendab Gran Canariat. Kuna Lakovič ei suhtunud pakkumisse kuigi entusiastlikult ega olnud valmis kehtivat lepingut katkestama, mis läinuks maksma 300 000 eurot, jäi see plaan katki.

Järgmisena lootis Baskonia palgata klubi legendi Pablo Prigioni, kes on viimased kuus aastat töötanud NBA-s ning on hetkel Minnesota Timberwolvesi abitreeneriks. Endine Baskonia mängumees ja peatreener lükkas aga samuti pakkumise tagasi, sest tahab jätkata läänekonverentsi finaali jõudnud Minnesotas.