Kalju läks 682 pealtvaataja ees kohtumist juhtima 39. minutil, kui ilusa kauglöögiga viis Reginald Mbu Alidor kodumeeskonna ette. Avapoolaja lõpus kasvatas David Promise võõrustajate eduseisu. Kanadalasele oli see hooaja üheksandaks väravaks.

64. minutil viis vormistas Aleksandr Nikolajev 3:0 lõppseisu. Kohtumise lõpus sahistas võrku ka Marlon Liivaru, aga suluseisu tõttu värav ei lugenud.

Kalju ründaja Alex Matthias Tamm rääkis kohtumise järel Soccernet.ee otseülekandes, et kodustaadionil esimene mäng võita oli väga oluline. „Fännide toetust oli täna väga tunda,“ sõnas koondislane. „Väga mõnus oli siin. Minu sünnikoht on kiviviske kaugusel, kõik lähedased olid kohal ja väga hea atmosfäär oli.“

„Olime üsna kannatlikud ja meie jaoks oli veidi ootamatu, et Kuressaare kuuese kaitseliiniga vastu tuli. Pidime olema kannatlikud ja oma võimalused ära lööma, siis läheb Kuressaare vastu mäng lahtisemaks,“ lisas ta kohtumise kohta.

Flora samuti võidukas

Laupäeva õhtul oli võidukas ka tiitlikaitsja FC Flora, kes sai võõrsil 3:1 jagu Narva Transist.

Avapoolajal jäid väravad löömata, aga 56. minutil viis Tony Varjund, kes alles minut varem vahetusest sekkus, florakad juhtima. 73. minutil viigistas Pierre Landry Kabore seisu.

82. minutil jäi Trans raskesse seisu, sest Irie Elysee tegi trahvikastis Mark Anders Lepikule vea ning sai punase kaardi. Lepik ise lõi penalti ka edukalt sisse. Mängu viiendal lisaminutil jäi Trans juba üheksakesi, sest teise kollase kaardi teenis Vaja Nemsadze. Kohtumise üheksandal üleminutil vormistas Lepik 3:1 võidu.

Kahe väravaga kerkis Lepik väravaküttide edetabelis tippu, tal on tabamusi nüüd 11. Talle järgnevad Paide mängumees Robi Saarma (10) ja Nõmme Kalju ründaja David Promise (9).

Kalju jätkab tabelis 24 punktiga kolmandal kohal, olles ühe silmaga maas Paide Linnameeskonnast. Flora on 22 silmaga neljas. Kaljul on võrreldes kahe konkurendiga kaks mängu vähem peetud. Liider FCI Levadia (29 p) kohtub pühapäeval Pärnu Vaprusega.