Kalev/Cramo alustas mängu võimsalt ja pääses 8:2 juhtima, ent pärnakad vastasid avaveerandi keskel 6:0 vahespurdiga ja esimesele puhkepausile mindi külaliste napis eduseisus 18:16.

Tasavägise teise perioodi lõpus pääses Pärnu korraks ka ette (35:34), ent Grant Shephardi võimas pealtpanek viis meeskonnad pikale vaheajale Kalevi 36:35 juhtimisel.

Kolmanda veerandi lõpus juhtis Pärnu veel 48:46, ent külalised tegid siis 7:0 lõpuspurdi ja olid viimase neljandiku alguseks ees 53:48.

Otsustava äramineku tegid kalevlased lõpuveerandi keskpaigast alates, mil kohtumine lõpetati 15:6 spurdiga.

Kalevi resultatiivseim oli taas Manny Suarez, kes kogus 20 punkti (visked mängust 11/17) ja 11 lauapalli. Severi Kaukiainen ja Ben Shungu panustasid mõlemad 14 punkti.

Pärnu parimana jõudis Robert Valge 17 punktini, Menno Dijkstra viskas 15 silma ja võttis 9 lauda. Siim-Markus Post kogus 12 punkti ja 10 resultatiivset söötu, kuid eksis kõigil seitsmel kaugviskel.

Pärnakad jäid täna lauavõitluses alla 35:46 ja tabasid kaugviskeid vaid 14%-ga (4/28).

Veerandfinaali avamängu, mis kujunes tõeliseks põnevusetenduseks, oli võitnud Tallinna klubi 83:77. Seejuures mängis Pärnu maha avapoolajal kätte võidetud 20-punktilise eduseisu.

Esmaspäeval tagas koha nelja hulgas ka Riia VEF, kes alistas linnarivaali Zelli 94:87. Avamängu oli VEF võitnud 87:72.

Mängu eel:

„Kaks korda on BC Kalev/Cramol vedanud, kolmas kord neil ei vea!“ naljatles Pärnu Sadama peatreener Gert Kullamäe mängupäeva hommikul. „Sellist vastasseisu tegelikult me näha soovimegi. Pärnu suudab olenemata tasemevahest saada koheselt enesekindluse mängus kätte ja oleme püsinud kõik viimased kohtumised kuni viimase sekundini võidufookuses. Kodusaal annab täna meile kindlasti palju juurde.“

Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula pakatab vaatamata nugadele läinud seeria avakohtumisele enesekindlusest. „Eks play-offides ongi nii, et vaadatakse eelmine mäng üle ja proovime teha väiksed korrektuurid kaitses ja rünnakul. Eelmine mäng ei olnud meie kaitse algusest peale see mida tahtsime ning oleme siin sellega tegelenud vahepeal. Individuaalses plaanis peame mõne mängijaga paremini hakkama saama, kui viimati,“ sõnas ta.

Kaks klubi võtsid omavahel mõõtu ka põhihooajal ning antud kohtumistes teenis Kalev/Cramo 100:70 ja 78:77 võidud.