„Võib-olla on see karma selle viske eest, millel ta [Kullamäe] Badalona vastu eksis,“ vihjas peatreener novembrikuisele kaotusmängule. Toona pääses Kullamäe 4,6 sekundit enne kohtumise lõppu vabalt viskele, kuid tema keskpositsiooni vise ei tabanud.

„Ta tegi seekord palju raskema ja võib-olla olulisema viske,“ tunnustas juhendaja eestlast.

„See on väga oluline võit. See on olnud paljude emotsioonide pidu. Pealtvaatajate jaoks oli see väga tore matš,“ rääkis õnnelik Ponsarnau Hispaania meediale.

Peatreener rõhutas, et Baskonia liidri Markus Howardi puudumise tõttu muutsid nad oluliselt oma mänguplaani.

„Baskonia mäng oli väga väärtuslik, eriti arvestades nädalat, mille pealt nad mängule tulid. Neil oli paljudes asjades initsiatiiv, kuid meie hea kaitse, lauavõitlus ja keiserlik Alex Renfroe viisid meid selle viimase viskeni. See oli väga hinnaline võit. Oleme väga õnnelikud,“ lisas Ponsarnau.

Kullamäe sai kiita ka Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi peatreenerilt Duško Ivanovićilt.

„See oli mäng, mille võinuks võita igaüks. Meil oli hea dünaamika, kuigi me ei alustanud nii nagu oleksime pidanud. Kehva alguse tõttu tõusis Bilbao enesekindlus. Teisel poolajal oli kohtumine üsna hästi meie kontrolli all, kuid viimase rünnaku lahendus oli nende poolt väga kvaliteetne, kuigi oleksime võinud paremini kaitsta,“ sõnas Ivanović.

Viimastes mängudes hiilgavas hoos Kullamäe oli üks Bilbao resultatiivsemaid ka eile, visates 23 ja poole mänguminutiga 13 punkti (kahesed 2/4, kolmesed 3/6). Lisaks kogunes tema statistikasse neli lauapalli ja kolm resultatiivset söötu.

Bilbao tõusis ACB-s 11 võidu ja 15 kaotusega 11. kohale. Baskonia on täpselt nende ees 10., olles kogunud 14 võitu ja 12 kaotust. Kaheksas ehk viimane play-off’i viiv koht on kaheksa vooru enne põhiturniiri lõppu Baskoniast ühe võidu kaugusel.