Kuna Euroliiga on hetkel rahvuslike karikamängude ja FIBA kvalifikatsiooniturniiride tõttu pausil, töötab Baskonia kahe oma mängija lepingu uuendamise nimel.

Basketnewsi teatel on töös Sedekerskise ja Kotsari lepingud. Mõlema mehe senised kontrahtid saavad läbi selle hooajaga.

27-aastane Kotsar on tänavu Euroliigas visanud keskmiselt 6,2 punkti ja võtnud 3,5 lauapalli. Tema hooaja parim mäng sündis vahetult enne koondisepausi, kui ta kogus Tel Avivi Maccabi vastu 10 punkti ja hankis 9 lauapalli.

Kotsar oli suurepärases hoos ka eile, kui Eesti võitis 2025. aasta EM-valiksarjas võõrsil Põhja-Makedoonia 74:69. Meie põhitsenter panustas võitu 16 punkti ja 5 lauapalli.

26-aastane Sedekerskis on sel hooajal teinud läbimurde ning on toonud Euroliigas keskmiselt 9,8 punkti ja 7,2 lauapalli. Leedu korvpallur on reieluuvigastuse tõttu terve veebruari eemal olnud, kuid ta naaseb järgmisel nädalal.

Ka Sander Raieste leping Baskoniaga saab läbi sel suvel. Teisipäeval rahvuskoondise treeningkogunemise ajal Delfiga rääkides ta oma tuleviku osas kaarte ei avanud. Raieste viskas nalja, et üks on kindel: NBA-sse ta ei lähe. Aga kui kutsutakse? „Ikka ei lähe,“ vastas ta naerdes. Aga G-liigasse? „Oleneb. Kui saan (Henri) Drelliga koos mängida, võin minna.“