„Ma ei oska midagi öelda, ma olen šokis… Siin saada suur medal, ma olen väga rahul,“ lausus Selevko pealt võistlust ERR-i ülekandes. „Väga raske. Peale lühikava oli pinge väga suur ja tahtsin teha elemendid puhtalt. Üks kolmene Axel ei tulnud [kaskaadis] välja ja see oli kahekordne. Aga medal tuli ka ilma selleta. Mul pole sõnu, olen väga uhke.“

Lühikava järel kuuendat kohta hoidnud Matteo Rizzo kukkus küll vabakavas ühel hüppel, aga sellest hoolimata teenis itaallane vabakava eest 170,44 ja kokku 250,87 punkti. See tähendas, et lühikavas isikliku rekordiga kolmanda koha saanud Selevko pidi medalikohale jäämiseks sõitma reedel elu parima vabakava.

Selevko tegigi sisuliselt veatu vabakava, sest järjepanu õnnestusid neljane toe loop, kolmene flip, kolmene loop, kaskaad kolmesest Axelist ja kolmesest toe loopist, kaskaad kahesest Axelist ja kahesest toe loopist ning kaskaad kolmesest Lutzust, kahesest Axelist ja kahesest toe loopist. Kava lõppu tegi ta veel puhta kolmese Salchowi.

Selevko parandas sellega oma vabakava tippmarki ligi 10 punktiga ja teenis 166,94 punkti. Kahe kava kokkuvõttes tähendas 256,99 silma ja medalit.

Prantsusmaa esindaja Siao Him Fa näitas seejärel, et ta on mees teisest klassist. Valitsev Euroopa meister teenis vabakavas 182,04 ja kokku 276,16 punkti, millega ta läks selgeks liidriks. Kuna lühikava järel teist kohta hoidnud ja viimasena jääle tulnud šveitslase Lukas Britschgi vabakava läks aia taha, siis see tähendas Eestile ajaloolist EM-i hõbemedalit!

Selevko poodiumil.

Otseblogi: