22-aastane Selevko tegi lühiprogrammis täiesti puhta kava ja sai kõigi hüpetega - neljase toeloop’i, kolmese axel’i ja kolmese lutz-toeloopi kaskaadiga - suurepäraselt hakkama, teenides kohtunikelt rekordilised 90,05 punkti.

Tema senine isiklik tippmark oli 83,58 silma.

Eelmise aasta EM-il kogus lühikavas üle 90 punkti vaid üks võistleja, kelleks oli hilisem kuldmedalivõitja Adam Siao Him Fa (Prantsusmaa).

„Tegin puhta kava ja kõik läks nii nagu ma tahtsin, aga olin punktide üle üllatunud. Ei oodanud sellist punktisummat,“ sõnas õnnelik Selevko lühikava järel ERRi otseülekandes.

Kui mitmed rivaalid on Kaunase halli jää kvaliteeti kritiseerinud, siis Selevko selle arvamusega ei nõustu. „Mulle ja minu vennale meeldis see Kaunase areen kohe esimesest päevast peale. Tunneme end siin mugavalt.“

Lühikava lõpuks on Selevko kõrgel kolmandal kohal. Tema tulemuse suutsid üle sõita vaid Adam Siao Him Fa, kes asus 94,13 punktiga liidrikohale. Teine on eelmise EMi pronksivõitja, šveitslane Lukas Britschgi 91,17 punktiga.

Aleksandri noorema venna Mihhail Selevko tänane lühikava paraku ebaõnnestus. Viimasel ajal vigastusega hädas olnud Mihhail ei suutnud puhtalt sooritada ühtegi hüpet ja kogus tagasihoidlikud 60,09 punkti, mis andis 32 mehe hulgas 30. koha. Vabakavale tema ei pääse.

Vabakava sõidetakse Kaunases reedel.