Tulemus MM-il

Marten Liiv üheksas
Niina Petrõkina üheksas

Aasta alguses toimunud kiiruisutamise MM-il sai Marten Liiv oma põhialal 1000 meetri distantsil üheksanda koha. Eestlane jäi esitusega suures plaanis rahule, kuigi tal oli ka õhkõrn medalivõimalus. „Taas kord sai selgust, et 1000 meetrit on äärmiselt ebastabiilne distants, kord oled siin, kord seal, alati on poodium erinev. Optimismi sisendas just britt Cornelius Kersteni kolmas koht – ta tegi tõesti väga hea sõidu, aga samas olen teda korduvalt võitnud ja ma ei näe põhjust, miks tulevikus ei või mina medalit võita,“ selgitas ta toona Delfile.

Kuhu siis medal kadus? „Kiirelt sain treeneriga rääkida... Stardist ei saanud hoogu üles, ja kui sirgetel olin hea, siis kurvides kaotasin aega. Korra viskas ka parema uisu alt ära – ju ma sattusin teiste sõitjate poolt jäässe tekitatud soonde. Tehniliselt polnud sõit hullu, aga sain taas selgust, et kurvide, eriti sisekurvide kallal tuleb veel tööd teha,“ märkis ta.

Eesti iluuisutajate varasem parim koht MM-idelt oli Jelena Glebova 13. positsioon 2012. aastast, Eva-Lotta Kiibus oli 2021. aastal 14. Kuid need saavutused sõitis Petrõkina võimsalt üle