Neel ja Eikeri alistasid tänases finaalmatšis kodupubliku ees mänginud Jaapani paari Eri Hozumi ja Makoto Ninomiya tulemusega 3:6, 7:5, 10:5.

25-aastasele Neelile on see karjääri kolmas WTA turniiri võiduga, kuid tänane on neist suurim, sest varem on ta võitnud madalaima kategooria ehk WTA 250 turniire.

Avasetis suutsid Neel/Eikeri mängu esimesele murdele kohe vastata ja viigistada seisu 3:3-l, kuid seti kolm viimast geimi kuulusid jaapanlannadele. Teise seti keskel jäi Eesti-Norra paar kahel korral murdega taha, ent suutis mõlemal juhul kiiresti viigistada ja tegi 11. geimis ise otsustava kolmanda murde. Kümnendas geimis oli Jaapani paaril seejuures kasutada ka kaks matšpalli.

Matši võitja otsustanud kiires lõppmängus läksid Neel ja Eikeri kiiresti 3:0 ja 6:4 juhtima ning võitsid lõpuks tulemusega 10:5.

Kui Jaapani paar realiseeris 12 murdepallist viis, siis Neel/Eikeri 12-st neli. Tasavägise matši üldpunktid jäid kaotajate kasuks 71:64.

Neel mängis koos Eikeriga esimest korda koos juunikuus Nottinghami WTA 250 turniiril, kus nad saavutasid kohe ka esikoha.

Eikeri on praegu maailma paarismängu edetabelis 47. ja Neel 49. kohal, Ninomiya ja Hozumi on vastavalt 62. ja 63. kohal. Uues tabelis peaks Neel tõusma oma karjääri kõrgeimale, 39. kohale.

Ulrikke Eikeri ja Ingrid Neel