Kahekordne suure slämmi turniirvõitja andis positiivse dopinguproovi mullu augustis US Openi ajal. Tema organismist leiti keelatud ainet roksadustaati, mis soodustab punaste vereliblede tootmist.

Tänavu kevadel selgus, et Halepi bioloogilises passis avastati anomaalsed kõikumised, mis viitavad samuti keelatud ainete tarvitamisele.

Juhtumit uurinud sõltumatu komisjon nõustus seejuures endise maailma esireketi argumendiga, et ta oli võtnud US Openi eel saastunud toidulisandit, kuid leidis, et see ei oleks saanud põhjustada tema uriiniproovis leitud roksadustaadi nii suurt kontsentratsiooni.

Kuna tänavu sai dopingureeglite rikkumise eest karistada ka rootsi tennisist Mikael Ymer, kes otsustas seejärel lausa karjääri lõpetada, siis on asunud mitmed tennisistid antidopingu agentuure kritiseerima. Murekohtadena on välja toodud nii liigselt reguleeritud toidulisandeid kui ka dopinguküttide ootamatuid visiite.

Mulluse Wimbledoni finalisti Nick Kyrgiose arvates on tema kolleegide kriitika aga põhjendamatu.

„Ma olen saanud viiesetiliste matšide ajal jooksmiseks energiat ainult banaanidest ja koolajoogist. Ja statistika räägib enda eest,“ vihjas Kyrgios Twitteris sellele, et on karjääri jooksul võitnud 15-st viiesetilisest mängust koguni 11.

„Äkki peaksid mängijad lihtsalt lõpetama kahtlase s*** manustamise, peeglisse vaatama ja ütlema: „Ma tegin seda ausalt,“" lisas Kyrgios.