27-aastase van Hooydonckiga juhtus õnnetus kodumaal Kalmthouti linnas. Jalgratturit tabas ootamatu haigushoog, mistõttu ta vajutas valgusfoori taga seistes auto gaasipedaali ja põhjustas avarii, kus põrkasid kokku mitu sõidukit.

Van Hooydoncki tuli õnnetuskohal elustada ja ta toimetati kiirabiga Antwerpeni haiglasse. Het Nieuwsbladi andmetel panid arstid ratturi kunstlikku koomasse.

Avarii hetkel oli autos ka van Hooydoncki rase naine, kes istus kõrvalistmel, kuid tema pääses õnneks vigastusteta. Veel said õnnetuses kannatada kolm inimest – sealhulgas üks laps –, ent nende vigastused ei ole tõsised.

Van Hooydoncki kodumeeskond Jumbo-Visma kinnitas sotsiaalmeedias, et ta on haiglaravil.

„Saame kinnitada, et täna hakkas meie ratturil Nathan van Hooydonckil autot juhtides halb ja see viis liiklusõnnetuseni. Me ei saa kinnitada kuuldusi, nagu oleks tema seisund eluohtlik. Talle tehakse veel täpsemaid uuringuid,“ teatas meeskond.

Belgia väljaande Sporza teatel ei ole ratturi elu otseselt ohus.

Van Hooydonck on professionaalina võistelnud alates 2017. aastast. Viimasel kolmel hooajal on ta kuulunud Jumbo-Visma tippmeeskonda ning aidanud suurtuuride võiduni Primož Roglici ja Jonas Vingegaardi.

Van Hooydoncki pere elas 2021. aasta detsembris üle traagilise juhtumi: nende vastsündinud poeg suri kõigest kolmepäevasena.

Jaga
Kommentaarid