36-aastasele Costale oli see karjääri neljas suurtuuri etapivõit, viimati küündis ta sellise saavutuseni kümme aastat tagasi Tour de France'il. Vuelta etapivõitu tal varem polnud.

Trassil, millele jäi üks kolmanda ja kaks teise kategooria tõusu, üritas jooksikuna etappi võita belglane Jimmy Janssens (Alpecin-Deceuninck), kes jäi aga 15 km enne finišist Costale ja kolumblasele Santiago Buitragole (Bahrain-Victorious) jalgu.

Viis kilomeetrit hiljem hakkas nimetatud duole jõudsalt lähenema sakslane Lennard Kämna (BORA-Hansgrohe), kes neli kilomeetrit enne lõppu kukkus, kuid kaks kilomeetrit enne finišit mehed siiski kinni püüdis. Lõpuheitluses näitas Costa kolmikust parimat jalga.

Kolmikust kaks sekundit hiljem finišeeris viieliikmeline grupp, mille eesotsas lõpetas neljandal kohal belglane Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step).

Üldarvestuses on kolmikjuhtimine endiselt Jumbo-Visma ratturitel. Ameeriklane Sepp Kuss juhib 1 minuti ja 37 sekundiga sloveenlase Primoz Roglici ja 1.44-ga taanlase Jonas Vingegaardi ees.

Esmaspäeval on Vueltal vaba päev. Tuur jätkub teisipäeval 120,5-kilomeetrise künkliku katsega Liencres Playalt Bejesi. Velotuur lõpeb pühapäeval Madridis.

Rein Taaramäe katkestas Vuelta laupäeval.