Kui kohtumise alguses Eesti ründemäng lippas, siis kaitses astuti võõrustajatest üsna hõlpsalt mööda ja kümne minuti järel oli tablool 23 : 23 viik. „Mäng ei valeta, päris mitu korda astuti meist nagu postist mööda. See oli esimesel poolajal meie põhimure ning kahe poolajal vahel ütles Jukka [Toijala] esimese asjana, et me olime kuidagi väga pinges. Ikka üritad kodupublikut nautida, aga vahepeal võib tekkida vastupidine efekt. Teine poolaeg oli parem. Valus kaotus, aga tegu on turniiriga ja suutsime hoida vahe minimaalsena,“ lausus kohtumises koondise parimana 16 punkti toonud Konontšuk.

Eesti sai kolmandal veerandil mängu viivuks lippama, aga samas neljandal neljandikul läks asi taas ümmarguseks ning võõrustajad kaotasid kohtumise kolme silmaga.

„Soome vastu oli meil mäng parem, vabam, liigutasime palli ja tegutsesime meeskondlikumalt. Nii tulid paremad otsused ja visked. Tšehhi mängis muidugi teisel poolajal agressiivset kaitset, mistõttu me ei saanud palli õigetesse kohtadesse. Sealt see vahe tuli. Päris palju, sealhulgas ka mina, läksime pea ees sisse ja võtsime totraid viskeid. Sellest tuleb õppida,“ märkis 23-aastane korvpallur.

Vaata videost, mida Konontšuki meelest oli tänasest mängust positiivset kaasa võtta.

Eesti koondise alagrupimängude edasine ajakava:
13.08 kell 19 Eesti - Põhja-Makedoonia
15.08 kell 19 Eesti - Iisrael

Eelvalikturniiri Tallinna mängude pääsmeid saab osta Piletitaskust.