MM-i osalejate nimekirjast leiab Rootsit esindavad kaksikvennad Adam ja Adel Belalia.

„See on skandaal!“ ütles Rootsi poksiliidu direktor Per-Axel Sjöholm Expressenile.

Ta kinnitas, et alaliit polnud sportlaste registreerimisest teadlik. Vennad ei soovinud Expressenile kommentaare anda.

Adam Belalia on tulnud Rootsi meistriks 2020. aastal, Adel Belalia võitis Rootsi meistritiitli 2019. aastal ja hõbeda kaks aastat varem.

Eelmisel aastal ütlesid vennad Belaliad ajakirjale Mitt antud intervjuus, et pigem treenivad nad väljaspool Rootsit. Enda sõnul on nad kahekesi harjutanud nii Venemaal kui Poolas.

„Ida-Euroopas on poks palju raskem ja kiirem ning oleme sellega harjunud,“ ütles Adel Belalia.

Rootsi poksiliidu teatel ei saa duo praegu isegi Rootsis võistelda, kuna nad pole oma võistluslitsentsi uuendanud. „Praegu pole neil Rootsi poksiga mingit pistmist,“ sõnas alaliidu juht Sjöholm.

Rootsi poksiliit saatis rahvusvahelisele alaliidule (IBA) kirja, et küsida lisainfot. Liit uurib muu hulgas, kes on vennad mängudele registreerinud, kes on nende treeneriks registreeritud ja miks on vennad Rootsi alaliidu teadmata mängudele vastu võetud. Samuti uuritakse, kes on vendade registreerimisega seoses nende tervisetõendile alla kirjutanud.

Väidetavalt on Belaliate MMil osalemist rahastanud just IBA.

IBA teatas mullu oktoobrikuu alguses, et Venemaa ja Valgevene poksijad lubatakse rahvusvahelistele võistlustele tagasi. Mais Usbekistanis toimuval MMil saavad venelased ja valgevenelased võistelda isegi oma riigi lipu all. Selline otsus tõi kaasa paljude riikide otsuse võistlust boikoteerida. Näiteks ei osale MMil lisaks Rootsile ka USA koondis.