Veerpalu kaotas Roosile 24,4 sekundiga ja saavutas teise koha. Pronksmedali sai Eesti koondislane Martin Himma, kellel kogunes kaotust võitjale minut ja 46 sekundit. Neljas oli Olle Ilmar Jaama (+1.59) ja viies Taavi Kaiv (+2.02).

Meistritiitli võitnud Roos tegi otsustava vahespurdi viimastel kilomeetritel, siis jäi omakorda Veerpalust maha Himma.

Roos tunnistas, et võistlusolud olid täna väga keerulised ja seetõttu oli raske sõidu eel mingeid konkreetseid plaane teha.

„Sellise ilma jaoks oli raske plaani teha. Väga keerulised olud, väga aeglane ja sulalumega rada. Seetõttu püsis ka grupp pikalt koos,“ sõnas Roos Delfile. „Alates 35ndast kilomeetrist hakkasid alles vahed tekkima. Kuskil 10 km enne lõppu üritasin mina ja seejärel sain Andrusel eest ära.“

See, et 52-aastane Veerpalu nii kaua esikoha konkurentsis püsis, Roosi ei üllatanud.

„Ei olnud üllatus. Ta ongi tugev. See on klassikamaraton. Tema tegi enda kohta hea sõidu,“ tunnustas Roos Veerpalu.

Võidumees lisas, et stardis oleks võinud olla rohkem Eesti koondislasi: „Kindlasti oli kahju [et konkurents ei olnud suurem). Kõik, kes on Eesti koondises, võiks ikka osaleda, eriti hooaja lõpus.“

Naiste maratonis tuli taas meistriks Tatjana Mannima (aeg 1:47.53), kes edestas 30 km distantsil Kaidy Kaasikut kolme minuti ja 26 sekundiga. Pronksi võitis Kaidy kaksikõde Keidy Kaasiku (+3.26,5).

Stardis oli 15 meest ja kaheksa naist.

Naist 30 km esikolmik

Meeste maratoni tulemused:

Tulemused