Teatavasti soovisid nii Ermits kui Raido Ränkel osaleda 21. märtsil Tallinna lauluväljakul toimuval murdmaasuusatamise MK-etapil, kuid suusaliit neid kriteeriumite täitmisest hoolimata 12 Eesti koondislase hulka ei arvanud.

„Tänaseks on saanud Tallinna MK-etapist kampaania „Noored starti“, mis on tegelikult väga üllas ja mõistetav, kuid oleks vaid keegi mulle MK-koondisesse mitte kuulumist kohe selliselt esitlenud, poleks täna minu kohalt ka probleemi,“ kirjutas Ermits Instagramis.

„Kuid jutud, et olen endine laskesuusataja ja sellepärast ei saa, teeb küll nõutuks ja tigedaks. Murdmaasuusatajate seas on juba võimsam sõimusõna „laskesuusataja“ kui „dopingupatune“,“ märkis mullu laskesuusataja karjääri lõpetanud Ermits.

Ermits lisas: „Mida kogu loost kaasa võtta? Loodetavasti õppisid paljud spordialaliidud siit nii mõndagi ning saavad rahumeelselt antud olukorda seedida, kuidas käituda, kui sama olukord tekib nende spordialal. Ma tõesti loodan, et mõnel endisel triatleedil ei jää hiljem rattasporti suundudes kuskile kvalifitseerumata sellepärast, et enne tegi triatloni. Või näiteks kahevõistlejal soov saada suusahüppajaks või vastupidi.“

Eesti murdmaasuusatamise koondise peatreener ja mänedžer Aivar Rehemaa sõnas eile Delfile, et tema toetab suusaliidu otsust. „Murdmaasuusatamise MK-etapi korraldab Eesti suusaliit ja mina olen seda meelt, et suusaliidul on õigus valida, kes seal võistlevad. Jah, statuudid on tehtud. Need tehaksegi tippsportlaste jaoks, aga alakomiteel on õigus ja pädevus vaidluste puhul statuut üle vaadata ja otsuseid teha,“ ütles Rehemaa.

Eesti koondise koosseisus sõidavad Tallinna MK-etapil:

Mehed: Alvar Johannes Alev, Marko Kilp, Martin Himma, Henri Roos, Kaarel Kasper Kõrge, Karl Sebastian Dremljuga, Olle Ilmar Jaama, Ralf Kivil, Anders Veerpalu, Toni Andree Saarepuu, Lars Piirmann ja Kaspar Päärson.

Naised: Kaidy Kaasiku, Keidy Kaasiku, Aveli Uustalu, Õnnela Rodendau, Teesi Tuul, Teiloora Ojaste, Greete-Liisa Toom, Gerda Kivil, Laura Lään, Emma Roberta Rajando, Triinu Kresmer ja Herta Rajas.