Kontaveit suutis maratonmängus avaseti kaotusest välja tulla ning kaks järgmist setti enda kasuks pöörata. Seejuures näis esimeses setis Kontaveidil olevat probleeme hingamise ja krampidega, kuid oma kommentaaris ta tervisemure rohkem ei täpsustanud.

„Väga raske mäng. Mul ei olnud kõige parem enesetunne, aga mul on väga hea meel, et suutsin selle kuidagi enda poole võidelda ning andsin endast nii palju, kui ma sel hetkel suutsin,“ kommenteeris eestlanna matši WTA pressiteenistuse vahendusel.

„Väga hea meel, et saan veel ühe mängu teha. Iga võit annab natuke enesekindlust juurde,“ lisas Abu Dhabi turniiril teise ringi jõudnud Kontaveit. „Loodetavasti on mul järgmises mängus enesetunne parem ning ma saan endaga paremini väljakul hakkama ja rohkem tennist nautida kui täna.“

Teises ringis ootab Kontaveiti ees kas Shelby Rogers (WTA 46., USA) või Leylah Fernandez (WTA 39., Kanada). Kahe kvalifikatsioonist läbimurdnud tennisisti omavaheline kohtumine on kavas homme ehk kõigi eelduste kohaselt toimub teise ringi mäng Kontaveitiga kolmapäeval.

„Kindlasti väga tugev esimese ringi mäng,“ sõnas ta kahe tennisisti kohta. „Mõlemad on tulnud kvalifikatsioonist, aga on väga head mängijad. Kindlasti tuleb keeruline matš. Hoian silma peal, kuidas nende omavaheline mäng homme läheb, aga praegu on kõige tähtsam, et ma taastuksin enda mängust ära.“