Avasetti pääses Kontaveit juhtima 3 : 0, kuid sellele vastas Zhang omakorda kahe servimurdega ning pääses ette 5 : 3. Seejärel suutis eestlanna oma servi hoida, kuid järgmises geimis võttis vastane oma ja võitis avaseti 6 : 4. Teises setis jõudis esimese servimurdeni taas Kontaveit, minnes juhtima 4 : 2. 5 : 3 seisul oli tal Zhangi servil kasutada kaks settpalli, aga neid ta ära kasutada ei suutnud. Järgmises geimis oli Kontaveitil veel kaks settpalli, aga Zhang päästis ka need ja murdis ise tagasi, viigistades seisu 5 : 5 peale. Mõlemad võitsid seejärel oma geimid kindlalt ning ees ootas kiire lõppmäng, kus Kontaveit jäi peale 7 : 4.

Otsustavas setis läks Kontaveit servimurdega ette 3 : 1. Kättevõidetud edu hoidis ta lõpuni välja ja võitis viimase seti lõpuks 6 : 4. Seejuures pääses viimases geimis Zhang juhtima 40 : 0, aga seejärel võitis Kontaveit viis punkti järjest ning vormistas võidu.

Kohtumine kestis kokku kaks tundi ja 24 minutit. Teises ringis ootab Kontaveiti ees kas Shelby Rogers (WTA 46., USA) või Leylah Fernandez (WTA 39., Kanada). Kahe kvalifikatsioonist läbimurdnud tennisisti omavaheline kohtumine on kavas homme ehk kõigi eelduste kohaselt toimub teise ringi mäng Kontaveitiga kolmapäeval.

STATISTIKA:

ENNE MÄNGU:

Kontaveit ja Zhang on varem kohtunud viiel korral, kolm vastasseisu on võitnud eestlanna. Viimati kohtusid nad eelmisel aastal Cincinnatis, toona jäi numbritega 2 : 6, 6 : 4, 6 : 4 peale Zhang.

Kellega vastasseisu võitja kokku läheb, pole veel teada, sest teise paari moodustavad kaks kvalifikatsioonist põhitabelisse pääsevat mängijat.

Asetatud mängijatest on Kontaveitiga samas tabeliosas veel teise paigutusega Belinda Bencic (WTA 9.), kes võiks olla eestlanna potentsiaalne vastane veerandfinaalis.

Kõrgeima asetusega mängija on Abu Dhabis Darja Kasatkina (WTA 8.).

Kui blogi kohe ei avane, siis palun oodake natuke või uuendage lehte.