Linette võitis Garciat tulemusega 7:6 (3), 6:4. Prantslannale said saatuslikuks eeskätt sundimata vead, mida ta tegi lausa 33 (Linette 14).

30-aastane poolatar teenis kaks tundi kestnud kohtumise jooksul kümme murdepalli ja realiseeris neist kolm. Garcia sai vaid kolm murdevõimalust, millest kasutas ära kaks.

Veerandfinaalis läheb Linette kokku Karolina Pliškovaga (WTA 31.), kes alistas hiinlanna Shuai Zhangi (WTA 22.) 6:0, 6:4.

Linette jaoks on tegemist tema karjääri esimese suure slämmi veerandfinaaliga.

„Ma ei suuda seda uskuda. Ma ei tea, mis juhtus. Olen tõesti sõnatu ega tea, mida öelda,“ olid Linette esimesed sõnad üllatusvõidu järel. „Kuid ma ei taha öelda, et ma ei oodanud seda, sest ma tundsin end kohe enesekindalt, sest mängisin hästi.“

Kaheksa hulka jõudsid ka Arina Sabalenka (WTA 5.), kes võitis Belinda Bencicit 7:5, 6:2, ja Donna Vekic (WTA 64.), kes lõpetas 17-aastase tšehhitari Linda Fruhvirtova teekonna tulemusega 6:2, 1:6, 6:3.

Sabalenka ja Vekic kohtuvadki omavahel veerandfinaalis.

Veel on kaheksa parema hulgas vastamisi Jelena Rõbakina (WTA 25.) ja Jelena Ostapenko (WTA 17.) ning Jessica Pegula (WTA 3.) ja Victoria Azarenka (WTA 24.).