Telepildist oli näha, kuidas Rubljov pukikohtunikuga lipu välja toonud fännidest rääkimas käis. Hiljem toimunud pressikonverentsil täpsustas 25-aastane Rubljov, et lipp teda ei häirinudki, vaid teda morjendasid fännide karjutud solvangud.

„Asi polnud lipus. Ma ütlesin kohtunikule kohe, et asi pole lipus, nad võivad selle panna, kuhu tahavad, ma mõistan olukorda täielikult,“ vahendab kaheksa aasta eest Pärnuski mänginud venelase sõnu.

„Asi oli rohkem selles, et nad hakkasid mulle ütlema halbu sõnu ja halbu asju. Ma ütlesin kohtunikule: „Lipus pole küsimus, aga palun öelge neile, et nad ei ütleks halbu sõnu, kui ma pooltevahetuse ajal puhkan.“

Australian Openi avapäeval juhtunud intsidendi järel keelustasid korraldajad tribüünidel agressorriikide Venemaa ja Valgevene lipud. Rubljovi nime taga ametlikes protokollides ja telegraafikates lippu polegi, sama kehtib ka teiste Vene ja Valgevene mängijate kohta.

Rubljov on varemgi Ukraina sõjaga seoses uudiskünnise ületanud. Nimelt kirjutas ta eelmise aasta veebruaris toimunud Dubai turniiri poolfinaali järel telekaamerale „No War Please“ (tõlk: ei mingit sõda palun) ning novembris, üheksa kuud pärast Vene vägede sissetungi Ukrainasse, samal moel Itaalias Torinos ATP finaalturniiril „Peace, Peace, Peace, All we need“ (tõlk: rahu on ainus, mida vajame).

„Üks parimaid asju, mis ma teha sain, oli jätta Dubais see sõnum. See oli kõige tähendusrikkam asi, mida ma kogu aasta jooksul võisin teha. Mis minusse puutub, siis ma olen õnnega koos. Ma ei saa millegi üle kurta, sest ma saan mängida ja reisida, aga on miljoneid inimesi, kes kannatavad, ja see on kohutav,“ on Rubljov hiljem oma Dubai turniiri käitumist selgitanud.

Rubljov võitis kaks tundi ja 45 minutit kestnud teise ringi matsi Ruusuvuori (ATP 46.) vastu neljas setis 6 : 2, 6 : 4, 6 : 7 (2), 6 : 3. Kolmandas ringis läheb ta vastamisi 25. paigutust omava briti Daniel Evansiga (ATP 30.).

Australian Open sai täna hommikul eestlannade jaoks seoses Anett Kontaveidi kaotusega teises ringis lõplikult läbi. Kuula ka sel puhul salvestatud „Matšpalli“ podcasti!

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid