Saate jooksul said inimesed hääletada ekraanile kuvatud telefoninumbritel, kõne maksumuseks oli 50 senti. 84% vastanutest arvas, et Eesti koondise mängijate ühispilt agressorriigi Venemaa koondise peatreeneri, Narvas sündinud Valeri Karpiniga ei olnud viga. „Jah“ vastanuid ehk neid, kes arvasid, et Karpiniga praegusel ajal ühele pildile jääda poleks tohtinud, oli 16%.

Sellest, millest otsesaates, kus võtsid sõna eksjalgpallur Vladimir Voskoboinikov, endine korvpallur Heino Enden ning videosilla vahendusel ka Eesti jalgpalli liidu president Aivar Pohlak, räägiti, loe pikemalt siit!

Karpini pilt, sport ja poliitika ning sõjaga seonduvad küsimused olid teemaks ka teisipäeval ETV saates „UV Faktor“, kus külalisteks olid teiste seas iluuisutreener Anna Levandi ja taaskord Enden. Loe kokkuvõtet sellest siit!

Eelmise aasta lõpus postitas endine Eesti koondislane ja praegu koos teise ekskoondislase Jevgeni Novikoviga ühist agentuuri pidav Andrei Stepanov oma Instagrami kontole pildi, millel poseeritakse ühise õhtusöögilaua taga veel koos kaheksa endise ja praeguse koondislase ning Valeri Karpiniga. Pildil on ka Eesti koondise kapten Konstantin Vassiljev ja ründaja Sergei Zenjov, abitreener Andres Oper ning mitmeid endisi koondislasi: Igor Morozov, Sergei Pareiko, Dmitri Kruglov, Aleksandr Dmitrijev ja Artur Kotenko.

4. jaanuaril tegid Oper, Vassiljev ja Zenjov Eesti jalgpalliliidu pressiesindaja vahendusel ühisavalduse:

„Lugupeetud jalgpallisõbrad!

Meil on kahju tekkinud olukorra pärast ja vabandame kõikide ees, kelle tundeid meie õhtusöök ning sellest foto avaldamine sotsiaalmeedias riivas.

Meie vestlus käis vaid jalgpalli ümber, me ei rääkinud poliitikast ega sõjast.

Meie seisukoht sõja osas on olnud alati üks ja seesama – sellele ei ole õigustust.

Oleme jalgpalliväljakul ja väljaspool seda olnud alati Eesti eest väljas ja teeme seda ka edaspidi.“

Sellest, mida Karpin läbi aastate on maailma poliitilise olukorra ja sõja kohta arvanud, loe pikemalt siit!

Jaga
Kommentaarid