Suurte lootustega finaalturniirile sõitnud Hispaania langes konkurentsist, kui kaotas Marokole 0:0 lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltiseerias 0:3.

„Järgmisel nädalal räägime ja arutame minu tuleviku üle, praegu pole õige hetk,“ ei tahtnud Enrique matši järel ajakirjanikele öelda, kas ta jätkab peatreenerina või mitte.

Penaltiseerias eksisid Hispaanial kolm esimest lööjat - nii posti löönud Pablo Sarabia kui Carlos Soler ja Sergio Busquets, kelle mõlema löögi tõrjus Sevillas leiba teeniv Yassine Bounou.

„Mina vastutan kaotuse eest, sest mina valisin kolm esimest lööjat,“ tunnistas Enrique ja lisas: „Ülejäänud lööjad valis meeskond, aga me ei jõudnudki neljandani. Bono on sellel alal hiilgav väravavaht.“

Oma hoolealustele peatreeneril ühtegi etteheidet ei olnud: „Olen oma meeskonnaga rohkem kui rahul. Nad esindasid minu teooriat ja stiili. Mul on neile vaid kiidusõnu jagada.“

„Üritasime võita. Ma ei saa Marokoga mängu üle kurta. See oli ilus mäng kõigile lastele üle kogu maailma. Meeldib see teile või mitte, see on jalgpall, selline on elu,“ ütles hispaanlane.