Milline oli seis enne tänast mängu? Saudi Araabia šokeeris avavoorus Argentinat, alistades suurfavoriidid 2:1, Poola ja Mehhiko tegid 0:0 viigi.

Tänast Poola vs Saudi Araabia kohtumist alustasid paremini saudid, kes olid avapoolajal pallivaldamises poolakatest üle ja hoidsid enda käes ka initsiatiivi. Seetõttu tuli ehk väikese üllatusena see, et esimese poolaja lõpuks oli hoopis Poola 1:0 juhtimas - värav sündis selliselt, et Poola mehed tulid paremalt äärelt hea rünnakuga ja kuigi esimene üritus põrkus saudide väravavahi pihta, tuli teise laine mehena Piotr Zielinski, kes avaski mänguskoori.

Veel enne, kui kõlas poolajavile, oli Saudi Araabial suurepärane võimalus mänguseis viigistada, sest nende kasuks määrati penalti. Al Dawsari läks Saudi Araabia poolt penaltipunktile, aga lõi palli alumisse nurka, kust Poola väravat valvanud Wojciech Szczesny selle ära tõrjus. Pall jäi siiski mängu ja jätkuolukorrast tehti ka pealelöök, aga ka sellele sai Poola puurilukk näpud vahele.

Nii lõppes avavaatus Poola 1:0 eduseisul ja teisel poolajal proovisid saudid, mis nad proovisid, aga väravani siiski ei jõutud. Sellega sai hoopis hakkama Poola staar Robert Lewandowski, kes hammustas hästi läbi ühe Saudi Araabia meeste kaitseliini vea, pääses kiirelt saudide väravavahiga 1:1 olukorda ja viis Poola 2:0 juhtima. Sealjuures oli tänane tabamus Lewandowskile koondisekarjääri 77 värav, aga alles esimene tabamus MMidel.

Poola - Saudi Araabia mängu statistika

Nii teeniski kokkuvõttes 2:0 võidu Poola, kes on nüüd C-alagrupi liider. Sama alagrupi teine mäng Argentina ja Mehhiko vahel algab täna kell 21.