Kohtumine peetakse Billie Jean Kingi nimelise USTA tennisekeskuse 17. väljaku neljanda kohtumisena. Mängudega tehakse algust Eesti aja järgi kell 18 (kohalik aeg 11). Livescore'i portaalides on Kontaveidi mängu algusajaks ennustatud 23.00, kuid sõltuvalt eelnevatest mängudest (kaks naiste, üks meeste üksikmäng) võib see aeg varieeruda.

Collinsiga Kontaveit varem tenniseväljakul kohtunud ei ole. Viimasel "Cincinnati" turniiril, mis peeti samuti New Yorgis, oli see teises ringis lähedal, kuid Collins kaotas šveitslannale Jill Teichmannile 3:6, 3:6 ja pakkis reketid juba avaringis.

26-aastast ameeriklannat tuntakse kõige rohkem 2019. aasta Australian Openil sepistatud üllatuse poolest. Melbourne'is üllatas ta avaringis 16. asetusega Julia Görgest ning tegi esimesel nädalal uut ja vana veel kahele asetatud mängijale, prantslannale Caroline Garciale (19.) ja endisele maailma esireketile Angelique Kerberile (2.). Veerandfinaalis alistas ta kunagise maailma 13. reketi Anastassija Pavljutšenkova ning alles poolfinaalis lõpetas ta edutee kaheksanda paigutusega Petra Kvitova.

Collins - Kerber matši tipphetked:

Ülikoolitennise taustaga Collinsi kõikide slämmiturniiride parimad tulemused pärinevad eelmisest aastast (French Open 2. ring, Wimbledon 3. ring, US Open 2. ring). Ameeriklanna karjääri ainus WTA tiitel (125K kategooria) tuli 2018. aastal Newportis.

Tänavu on Collins osalenud vaid neljal ametlikul turniiril, millest kaugemale on ta jõudnud jaanuaris Adelaide'is, kus alistas kolmes esimeses mängus Aliaksandra Sasnovitši, Sofia Kenini ja Belinda Bencici ning langes alles poolfinaalis maailma esireketi Ashleigh Barty vastu skooriga 6:3, 1:6, 6:7 (5).

Sellele eelnenud Brisbane'i turniiril üllatas ta avaringis Elina Svitolinat 6:1, 6:1 ning alistas kaheksandikfinaalis võimsalt ka kasahhitari Julia Putintseva 6:1, 6:0. Veerandfinaalis tuli tunnistada Madison Keysi paremust.

Järgmine vastane
Kontaveidi ja Collinsi avaringi matši võitja kohtub teises ringis ameeriklanna Usue Maitane Arconada (WTA 128.) või sloveenlanna Kaja Juvaniga (WTA 113.).

Australian Openi laeks jäi tänavu teine ring. Putintseva sai revanši tulemusega 6:4, 2:6, 7:5.

Juulis puhkes Collinsi ümber väikest sorti skandaal. Nimelt eemaldati ta USA-s peetavast võistlussarjast World Team Tennis koroonaviiruse protokolli rikkumise eest, sest ta oli sõnagi lausumata lahkunud hotellist, kus mängijad pidid rangelt isolatsioonis olema. Mängija enda sõnul polnud ta sellisest reeglist kuulnudki.

Enne seda vahejuhtumit oli ta USA näidisturniiridel alistanud näiteks Viktoria Azarenka (WTA 27.) ja Amanda Anisimova (WTA 28.).

Collinsi mängustiili on nimetatud äärmiselt agressiivseks ja "kartmatuks". Vikipeedia ütleb tema kohta veel "metsik" ja "lõbus vaadata". Tal on võimas serv ning teda peetakse üldiselt tugevaks lööjaks, kellel lipsab sisse ka üsna palju lihtvigu.

Kihlveokontorites peetakse Kontaveiti aga selgeks soosikuks. Ühes Eesti ennustusportaalis on eestlanna võidukoefitsient 1.24 Collinsi 4.10 vastu. Leidub ka portaale, kus jõudude vahekordi hinnatakse koefitsientidega 1.28 ja 3.75.

Kui slämmivõidust unistada, siis Kontaveit on potentsiaalsete tiitlivõitjate edetabelis 12. (Oddsshark.com) Angelique Kerberi ja Maria Sakkari vahel. Suursoosikuteks peetakse Naomi Osakat ja Serena Williamsit. Kõrged ootused on seatud isegi 16-aastasele Cori Gauffile, kelle võib sellest nimistust leida lausa 7. kohalt.

Kaia Kanepi (WTA 100.) alustab US Openit homme, kohtudes avaringis tšehhitari Katerina Siniakovaga (WTA 57.).