Itaalia mängu järel ootavad Eestit ees üliolulised Rahvuste liiga kohtumised pühapäeval Põhja-Makedoonias ja järgmisel kolmapäeval Gruusiaga.

Eesti ajakirjanikega telefonisilla vahendusel rääkinud koondise peatreener Karel Voolaid lükkas tagasi spekulatsioonid, nagu võiks Itaalia tulla maailma 109. jalgpalliriiki (FIFA edetabeli järgi) alahindama.

„Ma arvan, et pigem ei tule. Neisse on sisse kodeeritud, et kodumaa pinnal tuleb sisuliselt igat mängu hästi mängida. Mina oma analüüsis ei ole näinud neid kordagi kuidagi alahindavalt või kehvasti mängimas. Nad ragistasid Armeeniat ja Moldovat korralikult (Armeeniat võideti mullu novembris 9 : 1, Moldovat tänavu oktoobris 6 : 0 – toim). Me ei saa oodata midagi kergemat. Meie tööpäev tuleb raske ja tõsine,” lausus Voolaid.

Kuidas kavatseb Voolaid balansseerida tulemusele orienteeritud kosseisu ja Rahvuste liiga mängudele mõeldes mängijate säilitamise vahel? „Tuleb vaadata ikka kalendrisse ja minutitesse, mis viimase kuu aja jooksul või eelmisest koondiselaagrist möödunud kolme nädala jooksul on toimunud. Meie meditsiiniline personal teeb kõik selleks, et meil oleks mängijatest võimalikult hea ülevaade. Mängijad peavad olema oma hinnangutes oma seisundile ausad ja täpsed. Peame tegema õigeid valikuid ja kasutama mehi väljakul optimaalselt,” vastas Voolaid.

Küsimusele, kas täna hommikul koondisega liitunud Paide linnameeskonna ründaja Henri Anieri seisundit on meditsiiniline personal juba hinnanud, vastas Voolaid: „Eraldi ei ole. Ma ei näe, et meil oleks tänasel päeval erivajadust seda hinnangut anda. Milliseks kujunevad tema minutid, selguvad trennide ja mängude käigus. Kas ta kohe Itaalia vastu mängib või Põhja-Makedoonia või Gruusiaga, see selgub. Jõudsime alles kohale.”

Delfil ja Eesti Päevalehel olid ette valmistatud ka küsimused Paide linnameeskonna peatreeneri Vjatšeslav Zahovaiko tänase intervjuu ja seal sisalduvate teemade kohta, kuid neid palus Eesti Jalgpalli Liidu pressiesindaja Sander Jürjens enne konverentskõnet ajakirjanikel ajanappusele viidates mitte esitada. Ta lisas, et Voolaid on oma kommentaari sel teemal juba tänases pressiteates andnud.

"Mul on hea meel, et Henri meiega liitus. Kutsusime ta koondisse, sest oleme kindlad, et Henri on võimeline koondist aitama," olid Voolaiu ainsad kaks lauset selle kohta pressiteates.

Õhtuses konverentskõnes tutvustas Voolaid ka põgusalt koondise tänast ja homset päevakava: „Kohe on meil koosolek, kus tutvustame mängijatele meie plaani tänaõhtuseks treeninguks, mis on tugevalt seotud ka homse mänguga. Seejärel lähme kohalikule pressikonverentsile, õhtul on treening ning homme hommikul samuti trenn – see ei saa olema kõrge intensiivsusega, vaid saame seal teha asju, mis täna tegemata jäävad. Siis juba mänguks valmistumine ja õhtul mäng.”

Voolaidilt küsiti ka, kas tema arvates homne mäng Itaaliaga oma olemuselt sellesse koondiseaknasse üldse sobib, arvestades, et sealt positiivse resultaadi ja emotsiooni saamine tähtsamateks mängudeks on eeldatavalt raskendatud.

„Spordis ei saa nii mõelda. Eelmisel aastal mängisime ka enne Saksamaad Valgevenega ja küsiti, kas jalad on raskemad ja nii edasi. Ma ei mõtle niimoodi. Mõtlen positiivselt ja näen Eesti koondisel võimalust end suurte riikidega võrrelda. Eestis on palju Itaalia koondise fänne, kes jälgivad Itaalia liigat ning neil on huvitav ka meid Itaalia vastu näha. Tuleb endast anda kõik. See käib koondisemängude juurde. Mõne noorema jaoks on see võibolla uuem olukord, kogenud mängijate jaoks pole selles midagi uut. Teeme endast kõik, et mehed järgmisteks mängudeks piisavalt hästi taastuksid. Proovime valida koosseisu targalt, et meil oleks kõigis kolmes mängus väljakul löögivõimeline võistkond,” vastas Voolaid.