Pikki aastaid on spekuleeritud, et 38-aastane Kabajeva, kes tuli korra olümpiavõitjaks, võitis üheksa MM-kulda ja 15 EM-tiitlit, on Venemaa presidendi Vladimir Putini salaarmuke, kellel olevat riigijuhiga ka mitu ühist last. Mõlemad pooled on neid väiteid siiani kategooriliselt eitanud.

23. aprillil toimus Moskvas Kabajeva järgi nimetatud Alina Festivali võistlus noortele iluvõimlejatele. Iltalehti teatel olid tänavu kohal ainult kohalikud sportlased. Kabajeva andis hiljem intervjuu Venemaa agentuurile TASS, kus teatas, et sport ja poliitika peaksid olema üksteisest lahus.

"Alina Festivali eesmärk on ühendada lapsi üle maailma ning leida kõige talendikamad lapsed, keda tipptreenerid ja spetsialistid saaksid jälgida," vahendas Iltalehti Kabajeva öeldut TASS-ile. "Olen alati öelnud, et sport ja poliitika ei käi kokku. Sport, nagu kultuur, peaks inimesi ühendama, mitte lahutama."

Iltalehti toob välja, et võistlus ise oli vägagi poliitiline. Festivali teemaks oli Suur Isamaasõda, millega peeti meeles II maailmasõda NSVL-i ja Natsi-Saksamaa vahel.

Kabajeva sõnul kaotab iluvõimlemine venelastele võistluskeelu määramisest palju. "See sport sündis meie riigs ja seni on Venemaa olnud iluvõimlemise liidreid. Venemaa puudumine tähendab iluvõimlemise mandumist, samal aja meie areneme edasi," arvas Kabajeva.

Jaga
Kommentaarid