40% Jokeritest kuulus 2019. aastast saadik ettevõttele Nornickel Harjavalta, mis on nikli ja pallaadiumi kaevandusega tegeleva Venemaa firma Nornickeli Soome haru. Venemaa suurfirma tegevjuht on Vene oligarh Vladimir Potanin. 60% klubist kuulus Kurrile. Neljapäeval teatas aga Jokerit, et Kurri ostab Nornickeli osaluse välja ning klubi läheb täielikult Kurri omandisse.

Pressiteate kohaselt tehingu täpsemaid detaile ei avaldata. "Meid ootab ees suur töö, et ümber korraldada klubi juhtide ring ja leida rahastusi meie tegevuse jaoks. Hea meel on teatada, et Soome ettevõtetel ja inimestel on soovi Jokeritega koostööd teha," seisis avalduses.

Jokerit teatas päev pärast Ukrainas lahvatanud sõda, kui Venemaa väed Vladimir Putini käsul riiki tungisid, et lahkuvad Venemaa loodud kontinentaalsest jäähokiliigast KHL. Seejärel hakkas klubi mängijatest ja treeneritest tühjaks jooksma ning mitmed sponsorid lõpetasid klubiga koostöö.

Missuguses liigas Jokerit uuel hooajal mängima hakkab, pole veel teada. "Jokerit annab tulevikuplaanidest teada esimesel võimalusel," lisati teates.

Jaga
Kommentaarid