Avamängus mitte ainsatki pealelööki teinud Atletico alustas korduskohtumist selgelt tervamalt ning City kaitseliin pandi tõsiselt proovile. Sellest hoolimata olid külalised need, kes igati ootuspäraselt palli valdasid ja korra oli ka värav äärmiselt lähedal, kui Ilkay Gündogani löök tabas posti.

Teisel poolajal haaras Atletico aga juhtohjad enda kätte ning mitmel puhul pidid City kaitsjad ja väravavaht Ederson ennastsalgavalt löökide ette viskuma.

Kohtumise lõpus läksid kahevõitlused aina tulisemaks ning see kulmineerus Atletico keskkaitsja Felipe väljakult minema saatmisega. Nimelt lendas brasiillane Phil Fodenile äärejoone lähistel sisse ja tabas jätkuolukorras inglast veel ka tahtlikult jalaga. Sellega asi paraku ei piirdunud, sest õigepea läks väljakul lahti korralik rüselus, mille tagajärjel said kollased kaardid nii Stefan Savic kui ka Nathan Ake.

Vähemuses mänginud Atletico ei jätnud aga jonni ning veel päris viimastel minutitel pidi Ederson mitmel puhul City halvimast päästma.

Kuigi Hispaanias jäid lõpuks siiski väravad löömata, avaneb Cityl selleks uus võimalus juba poolfinaalis, kui minnakse vastamisi Madridi Realiga.

Seevastu Inglismaal toimunud kohtumises tuli väravaid nagu Vändrast saelaudu. Ibrahima Konate viis avapoolajal Liverpooli kiirelt juhtima, kuid pikalt kodumeeskonna poolehoidjad eduseisu nautida ei saanud, sest 32. minutil lõi Goncalo Ramos viigivärava.

Teisel poolajal haaras Liverpool Roberto Firmino kahe värava toel taaskord eduseisu, aga Benfica pusis, hoolimata pealtnäha lootusetust olukorrast, vapralt edasi ning kümmekond minutit enne kohtumise lõppu särasid tablool taas viiginumbrid. Väravate autoriks Roman Jaremtšuk ja Darwin Nunez. Kuigi Benfica jätkas üritamist, siis rohkemaks nad suutelised polnud.

Koondskooriga 6:4 edasi pääsenud Liverpool kohtub poolfinaalis Villarealiga, kes lülitas eile konkurentsist Müncheni Bayerni.

Avamängudes alistas FC Liverpool võõrsil Lissaboni Benfica 3:1 ning Manchester City sai kodus Madridi Atleticost jagu 1:0.

Kui Liverpooli edasipääsu nimel võib kergemat sorti mürki võtta, siis Pep Guardiola juhendatava Manchester City ajaloost leiab lähiaastatel hulgaliselt juhtumeid, kus tituleeritud juhendaja on kordusmängus eduseisu käest andnud ja kohvreid pakkima saadetud.

Esimesed poolfinalistid selgusid eile hilisõhtul, kui Villareal ja Madridi Real lülitasid konkurentsist vastavalt Müncheni Bayerni ja Londoni Chelsea.