„Olen selle uudise peale suhteliselt sõnatu. Olen sõnatu, kuid väga rõõmus,” tunnistas Sildaru, kes tegeles parasjagu Zhangjiakou olümpiakülas pakkimisega, et alustada täna öösel teekonda kodu poole.

„Ausalt öeldes ei ole ma varasemast ordenitega väga kursis, et kellele ja milliste saavutuste eest neid antakse. Kindlasti on see aga väga suur asi ja olen sellise tunnustuse üle tõesti rõõmus,” lisas Sildaru veel.

Juba viieaastaselt esmakordselt meediasse jõudnud Kelly Sildaru jõudis laiema avalikkuse ette 2015. aasta detsembris, kui ta võitis 13-aastase tüdrukuna Dew Touri pargisõidu. Juba poolteist kuud hiljem krooniti ta pargisõidus X-Mängude võitjaks. Üle-eestiline tuntus oli sellega garanteeritud.

Edasi ongi Sildaru püsivalt kuulunud Eesti populaarsemate atleetide sekka. Praegustest tegevsportlastest saavad temast suuremat tähelepanu ilmselt ainult ralliäss Ott Tänak ja tennisist Anett Kontaveit.

Pühapäeval lõppenud Pekinigi olümpiamängudel võitis Sildaru karjääri esimese OM-medali, kui ta sai pargisõidus kaela pronksise autasu. Täiskasvanute tiitlivõistlustelt oli tal varasemalt ette näidata rennisõidu kuldmedal 2019. aasta maailmameistrivõistlustelt.

Ekstreemsportlaste kõige mainekamalt jõuproovilt ehk X-Mängudelt on Sildaru võitnud kuus kuldmedalit, kolm hõbedast autasu ning ühe pronksi. Selle näitajaga on ta läbi aegade kõige edukam teismeline X-Mängudelt. Freestyle-suusataja sai 20-aastaseks Pekingi olümpiamängude ajal.

Nelja Dew Touri esikoha kõrvale on Sildarul panna veel 2020. aasta Lausanne’i noorte olümpiamängude kuldmedal pargisõidus ning kuus juunioride MM-tiitlit. Viimane näitaja on freestyle-suusatajate seas absoluutseks rekordiks.

MK-sarjas on Sildaru aastate jooksul jõudnud kümnel korral poodiumile, esikohti on ta teeninud viis. Käimasoleval hooajal on Sildaru hoidmas pargisõidus MK-sarja üldarvestuses liidrikohta. Pidada on jäänud veel kolm etappi.

Pekingi olümpiamängudelt pargisõidus pronksmedali võitnud Sildaru saabub tagasi kodumaale teisipäeval kell 17.00 Helsingist saabuva lennuga.