Päev pärast rennisõidu neljandat kohta istus Delfi Sport Sildaru ning tema treener Mihkel Ustaviga laua taha. Sildaru tunnistas, et kaks aastat tagasi oli ta tegelikult karjääri lõpetamisest sammu kaugusel ja sel hetkel ei motiveerinud teda ka olümpiamängud.

„Kui ma täitsa aus olen, siis kui isaga (Tõnis Sildaruga) spordi tegemise lõpetasin, siis olin omadega täiesti põhjas. Ma ei teinud alguses üldse trenni ja ma ei teadnud, mis edasi saab. Isa oli spordi minu jaoks nii ebameeldivaks muutnud. Ma ei tahtnud enam oma suuskigi näha. Mul hakkas sellest halb,” avaldas nüüdne olümpiamedalist.

Seega tõi just Ustav Sildaru spordi juurde tagasi. Juhendaja sõnul ei ole see aga lihtne protsess olnud. „Ma ei tea, kas Kelly tahab, et ma asja ausalt välja ütlen,” sõnas Ustav esmalt. „Räägi ikka,” lubas Kelly.

„Olümpia oli ainus asi, mis hoidis Kellyt töös. X-Mängudel soovis ta ikka osaleda, kuid näiteks MK-sarjas võistlemise ainus põhjus oli olümpiapunktide kogumine. See on olnud selline elus hoidmise protsess,” tunnistas juhendaja.

„Ma usun, et sellises olukorras ei ole meeldiv treener olla ja niimoodi tööd teha,” lisas Kelly omalt poolt.

Loomulikult tuli intervjuus käigus veel juttu suusaklambritest ning võimalikest muutustest selles vallas. Lisaks tulevikuplaanidest, olümpia eel peas olnud hirmudest ja täiesti ooatamatust seigast, mis leidis aset pargisõidu finaali esimese laskumise eel.